BR Caribbean Blue

Jaha, blev lite shopping på GHS ändå, trots att det inte var tanken. Blev ett dressyrschabrak och benlindor, som i färgen kommer funka bra till både Campari och Tsunami. Kanske kan ha det på Campari när hon får linas lite i em? Så kan ni få se bilder.

Tsunami får vila idag igen, bara gå i hagen. Svullen i båda bak och vänster fram. Ska ringa Marika, min veterinär lite senare, eller på måndag, om det inte ger med sig snart. Blir ju lite orolig! :o



(de ÄR i samma färg!)

Supersnabbt

Askort, jättesnabbt inlägg här!

Stressad till tusen, men red iaf MP med kandar igår, idag var det bara stalltjänst på schemat. Löshoppade Campari för Harald i tisdags. Idag är första dagen jag hunnit sitta vid datorn ens en minut.

Nu blir det lunchfodring, sen dusch. Efter det ska jag sno lite smink, göra mig så klar jag kan, sen upp t skolan - fixa kläder och lugg. Sen blire iväg till Scandinavium. Härligt! :)

Vi hörs imorgon, om jag hinner! ;)


Random bild när jag och Sofie handlade för ett tag sedan...


Jobba över bock

Idag är det hovslageri och hoppning på mitt schema. får egentligen inte göra ngt av det, men tänkte försöka. I hoppningen ska jag se om jag och Tsunami kan få jobba lite över bock, och jag kommer få rida i min älskade, underbara sadel!!! Love to that! Finns ingen skönare, lovar er! haha, blev lite många utropstecken där.

Men då vet ni lite om hur min dag ser ut. Ska även se om Cristina kan hjälpa mig ner med mina saker till Gula Villan, så jag har huset lite närmare stallarna. Fett nice. :)

Vi hörs senare honeys!


Trött som satan

Helt slut! Näst på tur är duschen, sen blir det att dejta kudden!

Dagen då? Lite snabbt kan den sammanfattas i ett ord - stalltjänst. Usch vad jag har varit duktig idag! Mockade och fixade stallet hos mina innan jag drog till fjellare 9.30. Väl där blev det att mocka och hjälpa helgstalltjänstefolket, då massa skolkade. Snabbt upp till skolan (skjutsades av Harald), äta äcklig kålpudding, tbx ner till Fjellare, longera lite unghästar med sadlar, sen mocka valack och fixa all stalltjänst som var kvar.

När vi äntligen var klara (16.30 kanske) var det bara att sticka till mina små igen, ta in dem, lägga på omslag på Tsunamis lymfangit som svullnat igen (därför fick hon vila) och sedan dra hem. Där blev det lite mat, sedan tbx t Fjellare, för att kvällsfodra.

Sen joggade jag hem, och här sitter jag nu, astrött!

Vad har ni gjort idag då?

Disa, 3 år gammal :)

Bisou och Kajenn, även de 3 år gamla


A symphony


Fett gott

Gårdagens frulle var pannkakor med diverse tillbehör. Sjukt gott! Idag blev det istället skolfrulle, nu stallet, sen Fjellare och ta över rollen som stallchef under veckan. Därmed blir det mest tidsinställda inlägg denna veckan, just so u know! :)


Mitt ♥

Spenderade sjukt mkt tid i stallet idag, chillade på livet typ. Gårdagskvällen/natten spenderades framför en datorskärm med Nightmare on Elm st och Paranormal Activity 2. Usch, jag är skitfeg, men filmerna var inte så läskiga, för att vara skräckfilmer då.. ;)

Idag red jag min skrutt, för första gången sedan den sjuttonde november. Började med att lina henne lite, bland massa hästar. Det enda hon gjorde var att sparka lite mot skydden, men annars var hon lugn. Sen satt jag upp och red ett pass, inte jättelångt, och utan större krav. Så skönt att vara tilllbaka på min sötnos! Inget bock, inget bus. Duktig hest, trots att hon vilat i nästan en vecka! :o

Campari hade fått vara kvar, helt ensam (jaja, massa hästar runtom), i deras hage. När jag kom för att hämta henne var hon jättesöt, gnäggade och galopperade till grinden när jag ropade. När hon kom in var det tvätt utav svans och bakben, det var sjukt mkt skit på dem efter gårdagens långa transport. Även Tsunami fick en renare svans, så nu ser hästarna lite renare ut iaf! ;)

Här har ni lite bilder från dagen:




Ovanstående två bilder är från Victorias blogg. :)




Värsta vårigt här nere också!


Tappert försök att få en bra bild på Tsunami...

Lillflickan :)

Veterinärbesök

I fredags var vår veterinär Marika ute  och vaccinerade, hältutredde och behandlade hästar. I och med att vi har samlat på oss en del hästar å blir det ganska mycket att göra när vi tar ut veterinären.

Men till saken, Tsunami blev behandlad i ryggen igen. Vi börjar få fix på muskulaturen nu, och detta blir sista behandlingen hoppas vi på. Efter detta ska del fäljas upp med equiterapeut under en tid, sen kollar Marika över henne en gång till sommaren igen. Men nu kan vi alltså köra på! Förhoppningsvis innebär även detta att hon inte blir lika förbannad när hon måste jobba rätt. Kan ju alltid hoppas iaf. ;)

Jag vaccinerade Steppan också! SÅ satans ballt, haha! Ni som känner mig vet hur sjukt spruträdd jag är. Men det var riktigt roligt och intressant, I wan't to do it again! Det innebär dock inte att jag vill bli veterinär, absolut inte.

Tsunami fick även lite inflammationshämmande till sin lymfangit, hoppas att hon blir av med den nu. Såg ingen hälta igår iaf, och ska rida lite lätt idag.













Those days

Uppdaterar sen, men har haft awesome hemma med Sofie! :)

We dream


Thank ya

bloglovin


Ambitious

Vad har ni hunnit med idag? Själv har jag varit igång sedan kl 06.00!

Började morgonen med 50 - 60 minuters gymmande, vilket innebär massa cyklande, hopprepshoppande, joggande på stället, crunches, maskiner och andra styrkeövningar. Sjukt skönt sätt att komma igång med dagen på! Även om det tar emot ngt så grymt att gå upp, när man väl är i gymmet känner man sig duktig. Då blir det chill peppmusik i högtalarna och sen kör man igång.

Efter det blev det duschen och fixa sig. Orkade t.o.m. slänga på lite smink, men det är mest för att jag ska hem i em, kan inte se ut som en zombie... Sen blev det frulle, och på vägen slängde jag i en maskin tvätt. Ska snart dit och lägga den i torktumlaren och köra en maskin till. Lika bra när man väl är igång liksom?

Iom att vi har städsyn idag och jag ansvarar för köket var det ju bara att ta tag i det direkt efter frulle. Så snart får mitt rum en omgång det med, Micke ska ju inspektera på lördag, när vi kör ner hästarna. ;)

Nu har jag hunnit chilla ca 30 minuter, ska slänga i en tvätt, städa lite snabbt och sen plugga.

Hur ser er dag ut? :)

Ngn gång en natt i januari.. ;)




Total lycka

Gick superbra hos sjukgymnasten! Får numera jogga lite smått inne i gymmet, hoppa hopprep och fått massa nya styrkeövningar för resten av kroppen. Nu ska det byggas muskler och kondition, det behövs vill jag lova! ;) Jag som alltid haft bra kondis och muskulatur har nu ingen alls, känns det som iaf.

Så nu på kvällen har jag gymmat en timme, och ska upp 06.00 imorgon, trots att jag börjar 10.10, bara för att gymma tsm med Sofie innan hon börjar skolan. Snäll chey? Jotack, jag vet.

Var även nere en timme på Fjellare, skitskön show! 09D tog ofc hem segern i gymkhanan, härligt folk som representerade oss, även om Mattis inte var med. Saknar att kunna vara vild och galen, och hitta på massa skit. Men i juni, då är det back to business again. Då kommer jag vara tillbaka på hästen, till 110 % och garanterar er, ni ska få se lilla mig vara oseriös på topp med! ;)

Efter showen stack jag bort till Prästgården, så nu har mina små pållar halmade boxar, mysigt nog står de bredvid varann och med Ortencia snett över gången. Det blir superb, med tanke på att vi alltid kmr vara där tsm.

Men nu har jag precis skickat in min uppsats 2 min innan deadline! Så nu blir det sängen. Sov gott allihopa så uppdaterar jag er efter mitt morgonpass! :)


SG

Nu drar jag till sjukgymnasten - igen. Härligt, härligt. Ska börja jogga lite på stället, se om jag kan springa löpsteg utan att halta. Let's hope so! :) Efter det blir det snabbt iväg till matsalen, äta och sen ner till Fjellare. Där ska det vara en liten horse show, lärare mot elever i lite småtävlingar. Mysigt värre! :)

HAHA! styggbild ifrån helgen, look like a real beatch, jaja, whoooteva'! ;)


Keep it up

Imorgon smäller det till med ett enormt prov i samhällskunskap och religion. Jag vet att vi har en BKK på ca 40 frågor (de frågor man måste svara rätt på för att få godkänt) vilket följs av ett VG/MVG prov om situationen i Syrien.

Efter det sticker jag och Sofie hem! Det ska bli skönt, även om det bara blir över en dag. På fredagen har jag så sjukt mkt saker att hinna med, vette tusan hur det ska lösa sig om jag ska vara ärlig. Vi ska packa, in till stan, Tsunami ska behandlas, vi tänkte hinna baka, träffa papps och framförallt andas lite! Lördag morgon drar vi tillbaka till skolan igen, med två hästar i transporten. Äntligen! Min lycka är total, även om jag kommer att sakna att jag inte hinner med att chilla ngt mer.. ;)


När jag ändå är där

När jag ändå är på Hööks tänkte jag slänga med mig två par boots att ha i hagen. Jag väljer att använda neopreneboots, då jag inte vill ha skav. Skav kommer leda till mugg när det blir lerigt, och då kommer Tsunami stå med lymfangit i varje ben, den känsliga lilla fjollan! haha..

Hon har stått med jättesvullet bakben de senaste dagarna, för ett sår min syster knappt kan se. Självklart får hon inte peta på benet, än mindre linda det med BoT-paddarna! Herregud, då kan man ju dö - typ. Sjåphäst.. Därför har jag nu tagit ett beslut att försöka hålla henne så hel det går, även om hon kommer se ut som en liten porslinshäst. Jag hatar att behöva ha skydd på hästen i hagen etc, det är ju inte naturligt. Men nu kör vi på detta, och ser hur det går!


Blir nog dessa, vanliga, mjuka - men skyddande! 99kr/paret, billigt och bra :)

Inköpslista

På fredag blir det en tur till stan, och då ska det köpas hagskydd till min stora, gråa skrutthäst! Även boots, men den stora frågan är vad det får bli för skydd???

Har läst runt en hel del, och iom att hon kmr gå ute stora delar av dagen, med sällskap (7-16/17.00) vill jag ha skydd som andas väl, inte bränner och som sitter bra. Till på köpet är hon lite sparkig av sig bak, så de måste vara lätta att spänna.

Därför står det lite mellan två olika sorters skydd hos hööks. Antingen får det bli deras teddyfodrade damasker fram+bak, eller så får det bli terrängskydd.

Det lutar mest åt terrängskydd, men ska kolla närmare på det när jag kommer dit.


Fälttävlans/terrängskydd i 1680D vattentät nylon. Insida i perforerad neoprene som andas och håller senor svala. PVC-skena fram och läderförstärkning på insidan. Lätta, smidiga som inte suger upp vatten. Kardborrelås. 119 kr/par


Damasker med mjukt teddyfoder på insidan. Kraftig utsida i konstläder. Kan användas både fram och bak. Kardborreknäppning. 259 kr/ par


Använder ni skydd i hagen? Vad anser ni om skydd i hagen om inte annat?

Alla ♥ dag!!

Today is the day for love! Ehm, ja. Jag ska dedikera hela dagen till att plugga, betyder det att jag kommer spendera resten av året med att krama datorn och ägna all min lediga tid åt att plugga? Shiet, varför har jag inte testat detta tidigare isf? ;)

Nej, kommer väl mysa till det ikv med Victoria, och hoppas att Sofie kmr tbx efter att hon vart inne i stan (vilket inte kmr hända) så kör vi forever together tema today!

Happy valentines day everyone!! :*


12. Min favoritgren

Hey, jag är en hoppryttare – det säger väl det mesta? Hade jag hellre sysselsatt mig med fälttävlan, dressyr, western, voltige eller någonting hade jag ju självklart gjort det!

Men varför just hoppryttare? Varför en tävlingsryttare? Lätt, jag är en tävlingsmänniska, men jag har svårt för bedömningssporter. I både fälttävlan och dressyr kan hela resultatet balansera på domarens fördomar, tycken och känslor. Hoppning är basic, lätt att förstå och det går oftast inte att klaga på orättvisa bedömningar. Det gäller vanligtvis att komma runt banan på så kort tid som möjligt, men med så få fel det går. Minst fel och snabbast tid vinner. Basic, fair.


Jag har hållit på med fälttävlan, med bra resultat, och jag älskar den adrealinkicken. Hade min förra ponny Kungen inte varit så på/av när det gällde vattenhindret hade jag nog fortsatt med det. Dock gick vi över till hoppning, och där är jag fast. So now you know! :)

 

Ovisad bild, jag och Kungen i Kumla, LA. - Gick skit, Kungen ville inte hoppa på det underlaget! haha ;) Till på köpet hade jag lånat Filip Ågrens säkerhetsväst tror jag? Typ 4 år yngre än mig? Sjukt kul iaf. Vill tillbaka och tävla där med Tsunami...


Lediga dagar

I helgen har jag helt ärligt struntat fullständigt i datorn. Det är så skönt! Man glömmer liksom bort omvärlden när man har en dator. Istället har jag umgåtts med underbara människor och haft en superskön helg! Det var massa flams och skit under lördagen, men det fick ni ju läsa lite om.

Kvällen fortsatte och vi begav oss efter många om och men ut till Cristina, där vi var sjukt feta av oss och åt pizza med daimtårta till efterrätt. Åt inte överdrivet mycket, men kändes som om jag skulle rulla fram under kvällen! Pizzan fixade vi själva, och det var satans gott.

Efter det drog vi ut! Sjukt rolig kväll som avslutades med att kila upp och väcka Sofie, sen vart det film! Sådär lagom runt 03.00/03.30, Jumanji. Somnade typ direkt ute på soffan? När filmen var slut väckte Sofie mig och vi smög in och stal Holms säng (a), de andra hade ju somnat så fint, så - why not liksom?

Söndagen spenderades med att göra så gott som ingenting! Vi såg la igenom två filmer, Shrooms och The Perfect Getaway. Superb att se sådana filmer när det är ljust ute, annars dör jag lite smått sådär. Jag är verkligen ingen skräckfilmsmänniska!

Vi avslutade med att gå ut och gå en timme med Popcorn! Hm, kanske inte hennes namn, men jag tycker definitivt det passar henne bättre än Popita (stavning sofie?)! Väl hemma på skolan igen slocknade man direkt på Sofie och Victorias rum..

Måndagen har spenderats i skolan och nere på Fjellare och sett på lite hoppning. Nu ska jag laga lite mat (om jag pallar), och sen ska jag plugga. Sjukt ambitiös chey!


Awesome helg

Har haft en grymt bra helg, och ska nu hoppa in i duschen! Uppdaterar er om livet i allmänhet imorgon! :)


Hinner mycket under en dag

Jahaja! Nu har jag hunnit hjälpa Sofie lite, även om jag inte har några bilder. Efter det red jag lite på Dido, bara för att visa henne lite knappar på henne. Haha, hon blev lite sur på mig lilla ponnyhästen!

Sen var det dags för MP. Hon fick inte gå så hårt, hon har gått hela veckan, tävlade dressyr igår och ska gå på lektion imorgon. Så jobbade lite mjukgörande först, följt utav samlande arbete, öppnor och halvhalter så tydliga att hon nästan trampade lite i skritt och trav. Härligt att kunna leka lite! I galoppen var det samma tänk, först framåt, sen samla och tränade lite på galoppinridningar -> halt på kvartslinjen. Noga med en rak halt och att hon spårade korrekt i alla gångarter. I uppställningen ville jag att hon stod så jämnt som möjligt med alla ben, och bakbenen väl inunder sig. Gick superb! Perfekt att träna på framför en spegel, så man verkligen kan se!
Vi avslutade med att latja runt lite, början till arbetspiruetter, byten över diagonalen, förvänd galopp, etc. Lika kul som alltid! :)

Holm red runt lite på Dido, haha, ngt säger mig dock att han inte trodde att hon skulle vara så satans pigg i galoppen. Tog några varv att få stopp där.. ;)

Efter fjellare drog vi vidare till gymmet! Sjukt ambitiöst, jag körde dock bara 15 min climbing och 5 minuter på balansplattan. Står på ett ben och utför vissa rörelser för att träna upp balansen i mitt opererade knä igen. Sofie fick träna på sina armar, rygg och cykla, as usual. Hehe, men vi har nu som mål att bli riktigt fit! Så det är bara att bita ihop, så kör vi på seriöst på måndag igen!

Nu har jag duschat och ska slänga i mig lite mat. Vad händer hos er? :)


Haha, MP steg upp på platån, precis bakom mig när jag satt på kanten, vart tvungen att knäppa ett kort på henne, tyvärr började hon kliva ner när jag flyttade mig ;)

God Morgon

Uppe med tuppen! Sovit kanske 4 timmar? Men har haft sjukt kul iaf! Imorgon blir det grym sovmorgon...
Lite snabb update, sitter på Victorias dator, och hon sover på mitt rum, så inga bilder blir det heller. Just nu steker vi lite american pancakes, sjukt gott! Efter detta blire stallet, så vi hörs senare! :)

Jag har sagt det förut

bloglovin

Så slipper ni klicka in flera gånger under dagen, bara för att se om jag skrivit någonting! Bloglovin' samlar alla inlägg, så ni ser när era favoritbloggar uppdaterat. Jag själv använder det flitigt, och jag skulle tro att alla som vill ha kolla på bloggar, inte bara denna, skulle ha fördel utav denna funktion! :)



11. En låt som påminner om en häst du älskar

Många olika låtar, till olika hästar!

Låten som spelades på radion när min älskade Kung kom till mig var James Blunts Beutiful! Därför har jag alltid sagt att det är vår sång, men jag måste ändå säga att följande låt passar oss ännu bättre!



Men sen har vi alltid Sallys låt, som vi alltid har sagt är hennes!



Sist har vi Lillevis låt! Gosh, första dubbelsegern var till denna låten:


Imorgon

Jag har nu bokat in mig på att rida i helgen, blev MP igen. Sofie följer med ner, hon ska även rida Dido. Vi tänkte ta lite kort på varann, och jag kanske kan ta lite kort på Sofie när hon gör lite sitsövningar. Nice shit? :)




Varför träna?

Har du tänkt på hur du som ryttare påverkas utav muskler och en god hälsa? Av att under dagarna hålla dig pigg, och att kroppen ska få i sig näring så att den klarar av att jobba? Eller fuskar du lite, precis som jag? Sover du lite, äter när du hinner och tränar när du känner för det - typ aldrig?

Tänk på att ryttarens fysik och hälsa är minst lika viktig som ryttarens för att ta sig någonstans! Att ha en kropp som orkar med allt arbete som krävs under dagen är viktigt. För att orka detta behöver man träna. Visst, ridning är tufft, men lägger du den där halvtimman extra på att träna dig själv under dagarna kommer du märka en enorm skillnad!

En otränad ryttare kan få problem i rygg, axlar, armar och nacke speciellt. Jag vet, jag har själv haft stora problem med sits och inverkan. Idag försöker jag hinna med att träna 3 - 4 dagar i veckan på ett gym, och så fort isen försvinner ska jag ut och börja jogga. Varför? Jag vill nå toppen!

"Men jag hinner ju inte!" Hur ofta hör man inte den meningen? Jag menar, kom igen, så länge man kan sitta och läsa den här texten, leka runt och kolla allas statusar på facebook, se vad som senast blivit twittrat och avsluta allt med att slänga på en serie eller film - då hinner man träna! Lägg en halvtimme om dagen, eller varannan dag, till att träna din kropp. Du kommer bli tacksam! Man kan inte förvänta sig underverk efter en vecka, eller två. Det kan ta månader, men sen kommer det. Helt plötsligt är det inte så jobbigt att räta upp sig det där lilla extra i sadeln, sjunka ner och börja rida. Du blir inte heller helt slut efter att ha ridit ett par hästar, mockat och fixat stallet.

Jag vet, jag har också varit lat. Nej, jag är lat! Sjukt lat, och jag håller på att jobba mig ur det! Först vill jag börja träna, sen vill jag dra ner på godis, bakverk etc, sen ska jag lära mig att äta grönsaker.

En supersida för grymma övningar finns HÄR.

Mitt mål är toppen! Vilket är ditt?


Helgen som var

Lite bilder från Fjellare förra helgen. Blev bara några i Service, på en av kattungarna, Floyd och stostallet. I helgen kommer fler bilder! Sofie ska få ta kort på mig när jag rider, och jag i min tur ska fota, men först och främst hjälpa Sofie med lite sitsträning. Det blir hardwork för hennes del tills jag slutat. Hon ska tom få rida på Tsunami, hehe.. ;)







10. Tio saker du inte visste om mig

OJ! Ni vet ju inte mycket om mig alls, så det blir svårt att bara välja ut 10 saker.. Haha! But here we go:

 

Jag är inte alls så duktig i skolan som mina lärare verkar tro. Jag lämnar in uppgifter för sent, och lägger inte ner ett jättestort engagemang på dem. Dock är detta någonting jag jobbar på nu, med hjälp av lilla Mattis!

 

Jag höll på att byta skola när jag gick i ettan, till Strömsholms ridsportsgymnasium.

 

Jag klarar inte kyla, eller värme, bra alls. Seriöst, jag skulle behöva leva i ett land med jämn temperatur året runt, ca 20 – 25°, och relativt vindstilla. Det skulle vara det optimala!

 

Efter min skada har jag blivit ”rädd” för att ramla av. Jag är så rädd att skada knät igen. Det gjorde så oerhört ont när jag drog upp skadan igen efter att jag ramlade av Tsunami.

Jag älskar att diskutera saker och ting! Jag hatar även att ”förlora” i en argumentation. Jag och Cristina gör detta hela tiden, och båda två är vi lika enstöriga och vägrar att ge efter för våra åsikter. ;) Men kul är det!

 

Jag stör mig på sjukt många olika saker. Folk som smaskar, andas för ljudligt, försöker irritera mig med flit, säger fel saker (vilket kan vara vad som helst). Jag skulle kunna göra en jättelång lista! Helt enkelt har jag ett satans humör!

 

Ibland funderar jag på hur ett liv utan hästar skulle vara. Tänk alla de pengar som lagts på hästar, vilket liv man kunde haft etc.

 

Jag hatar ”xD” smileys,

Jag köper bara svarta strumpor. Då slipper man oroa sig om man tappar bort en. Supersmart! Dock får jag alltid ”udda” (gråa, prickiga etc) utav mamma.. ;)

Jag ska, tillsammans med Victoria och Sofie (?) strippa i matsalen innan studenten!

Tiden går fort, 2009 - 2010? på kort


Träningsvärk

Den som säger att ridning inte är jobbigt, den har inte ridit, på riktigt iaf. Jag är öm i hela min kropp efter gårdagens pass, och jag har till och med träningsvärk över skulderbladen! Benen ska vi inte snacka om, jag går sådär hjulbent som de alltid gör parodier om. Skojar inte, det gör satan i gatans ont i min kropp!

För att bli av med detta blir det ytterligare ett pass på gymmet i em/kväll. Victoria och Sofie kommer få skrika på mig, jag kommer bara sitta på en cykel och klaga... Vanligtvis brukar jag vara lite mer push, jag menar, när man väl är på gymmet ska man utnyttja det.

Tyvärr kan jag inte säga att man får skitsnygg kropp av ridning, vilket är vida känt. Under dessa tre månaderna har mina lår blivit så sjukt mycket smalare, och jag älskar det! Men om de blir bredare när jag kommer igång ordentligt med gym och ridning, så vet jag ju att det är muskler. Muskler får fasiken ta den plats de vill, de förändrar allt! För att ta mig till toppen måste jag träna som en tok.



Kul fakta; När jag var liten och gick i konståkning skulle man ju vara smidig och allt. Jag är vig, det har jag kvitto på, med mitt knä. Men iom ridningen sätter jag andra muskler, som hindrade mig från att utvecklas inom konståkningen. När då min tränare skulle träna min smidighet i rörelsen på bilden nedan, sa mina muskler såpas mkt stopp, att när hon skulle töja musklerna lyftes jag rakt upp! Haha!


20120209

Idag är ingen vanlig dag - idag är Fannys namnsdag! ;) Okej, kanske ingenting speciellt, men lite kul att mamma ringde och väckte mig - typ, med att säga detta! ;)

Vi har precis sett det sista på Schindler's List på svenskan. Jag missade första lektionen, så såg bara de sista 90 - 100 minuterna? I varje fall, det var intressant att se!

Gårdagskvällen spenderades i stan, och fortsatte sedan hem. Därför uteblev uppdateringarna jag planerat, med helgens bilder från Fjellare etc. Tyvärr inga ridbilder, men iaf lite filmer från Service. Jag tänkte även fixa två filmer, på Tsunami. Den ena är från hösten 2010, den andra är från hösten 2011! Tyvärr är inte den från 2011 någon superdag för henne, men det är iaf från sista tävlingen. Där var hon dock lite matt och loj, vi hade ju precis kommit hem från praktiken i Skåne.

Men vill ni se bilder och filmer?


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Oj, helt ärligt vet jag inte! Jag har ingen stark önskan att få veta hur andra har det.. Eller okej, det ka ju låta helt fel! Men jag skulle vilja byta plats med någon som inte har det lika bra som jag kanske, så man verkligen uppskattar allt man har mer!

Nej men helt seriöst, det finns ju många människor man skulle vilja byta med, men med mitt psyke så tror jag bara jag skulle bli bitter utav det. But that's just me. Tror jag iaf?

Jag lovar att uppdatera er om jag rent akut kommer på någon jag skulle vilja byta liv med för en dag!

Loove 2 u all ;) Bild lånad från Victoria, ngn gång för en månad sen typ?


Feel it, it's adrenaline


What's to say? You got to love it.

Fjellare

OMG!

Idag smäller det, för dag ska jag testa att vara med på lektion nere på Fjellare. Ska ta det lite smålugnt sådär, men fortfarande, you can count me in! Så om ni läser detta under förmiddagen kan ni tänka på mig, för jag är nog världens lyckligaste i nuläget.

Dock ska jag inte vara med i em, jag tänjer redan tillräckligt på gränserna, det är ju inte riktigt tanken att jag ska rida "vanliga" pass ännu... Men, u know how I am, jag kan helt enkelt inte hålla mig!

Ska bli intressant, jag hoppas verkligen att min grupp inte har hovslageri, men isf ber jag om att få vara med och rida ist. Hovslageri är fortfarande lite på gränsen, det känns lite för riskabelt om man säger så.

Jag och skolhästen Lejebys Bistro x. Ursäktar sitsen, det är åtgärdat, och märks inte alls av lika mkt längre!


8. Min största rädsla inom ridsporten

Även detta går att tolka på så många sätt.

En stor rädsla är att aldrig mer kunna rida, aldrig mer kunna sitta på en hästrygg och känna samhörighet med hästen.Jag behöver inte kunna tävla, inte ens tävla. Men jag skulle inte klara mig utan närhet till hästar, eller att kunna rida. Terrible!

Men som olycka. Jag skulle aldrig vilja sitta på en häst som skadar sig så illa att den måste avlivas, eller dör i fallet. Som Hickstead t.ex. det är en riktig fasa! Det sägs att tiden läker alla sår, men ett sådant minne kan aldrig förvinna. Eller? Jag kan inte prata av erfarenhet, som tur är, men man vet aldrig när det skulle kunna hända.

Eller att gå omkull, över ett hinder i terrängen, eller krasha i ett banhoppningshinder, med bommar överallt. Har sett så många krascher, och jag sitter alltid lika spänd. Det är verkligen ingen behaglig känsla.


Nostalgitripp

Tänkte försöka lägga in lite mindre bildbomber lite då och då. Jag har ju min stora hårddisk här med tusentals bilder. Tyvärr är inte alla redigerade, inte många alls faktiskt, och jag har inget photoshop på Macen. I hope you'll enjoy anyway!

Börjar med sista dagen med min Kung!










Bjuder på dessa.. ;) ovan och nedanför! Haha, jag ser hemsk ut, but, wth.






Hickstead Trophy

Pris uppkallat efter Hickstead

Tävling Hopphästen Hickstead har fått ett pris uppkallat efter sig i sitt hemland Kanada. Hickstead Trophy blir en årlig utmärkelse som ska ges till en sporthäst som har presterat något extra.

Hickstead klassades av de flesta som världens bästa hopphäst när han dog av ett brustet blodkärl i samband med en världscuphoppning i höstas. Tillsammans med sin ryttare Eric Lamaze hade hingsten bland annat vunnit OS-guld och otaliga Grand Prix-hoppningar.

Det är Kanadas motsvarighet till svenska hoppkommittén som tillsammans med Eric Lamaze och hans team har initerat priset. "Hickstead har blivit en ikon inom ridsporten. Han var vår hjälte och vi är glada över att kunna ära honom och hans ägare med detta", säger John Taylor i den kanadensiska hoppkommttén till Horsetalk.

Priset består av en bronsstaty föreställande Hickstead gjord av konstnären Mary Sand.

Artikeln finns att läsa här

Hööks

Nu i helgen blir det hemfärd för min del, jag ska fota lite och viktigast utav allt - jag ska packa! Fredag vecka 7, alltså om en vecka, åker jag och Sofie hem för att hämta mina små pållar. Vi hoppas på att vara nere här till lördag em, jag ska ner och förbereda lite småsaker tidigare under veckan, halma, sätta upp namnskyltar etc.

Men nog om det! När jag är hemma tänker jag åka vägen om Hööks, jag behöver ju ett dressyrschabrak till Campari, då den enda sadeln som ligger bra på Campari är just en dressyrsadel. Låt oss hoppas att hon accepterar den bara. Tanken var då ett beigie dressyrschabrak jag såg sist jag var hemma.


Matvanor

Klockan är 21.38 när jag börjar skriva, och jag har fortfarande bara ätit en gång idag, och det var inte mkt. Not good, sjukt dåligt av mig faktiskt! Värsta är att jag lärt mig att det inte är bra att äta under kvällen, då kroppen ska kunna vila under natten. Äter man innan man går och lägger sig känner man sig inte lika utvilad morgonen efter.

Jag ska självklart äta ngt nu ändå, vet att jag är en bitch mot allt och alla när jag äter dåligt, till på köpet mår jag dåligt och tappar all ork. Jag skriver detta för att jag vill att ni ska tänka på det gällande er också. Jag har under många år umgåtts med personer med dåliga matvanor, däribland mig själv. Jag kan gå en hel dag utan att riktigt äta, och jag märker det knappt.

Jag är ju inte lika aktiv numera, så min kropp skriker inte efter mer mat så fort den behöver, utan härdar ut. Men nu vill jag ju komma igång igen, och ta ikapp alla de muskler jag tappat. För att bli smal måste man ju faktiskt äta en sund kost och istället träna. För att orka ta sig till toppen i ridningen behöver man näring, och träning. That's my goal! Jag vill ju kunna se sjukt bra ut Beach 2012 liksom, och halla! Jag har ju en bal att gå på! Jag tänker inte komma dit helt grå och trist, bara för att jag har dåliga mat- och träningsvanor.

Jag ska upp tidigt imorgon, tänkte köra lite spinning innan frukosten, samt skriva klart uppdrag ett för förra temat nu under kvällen. Imorgno hade jag planerat att jobba på lite uppsatser och instuderingsfrågor vi har. Därför behöver jag mat, det är ju ändå energi.

Så nu ska jag fixa lite käk, sen hoppas jag på ett bättre humör och en färdigskriven uppsats. Vi hörs imorgon! :)

Bilder från google


Don't forget

bloglovin

Så slipper ni klicka in flera gånger under dagen, bara för att se om jag skrivit någonting! Bloglovin' samlar alla inlägg, så ni ser när era favoritbloggar uppdaterat, superb!

Aktivering

Idag blev det gymmet istället för stallet. Jag har sån sjuk träningsvärk! Självklart är det inte därför jag håller mig ifrån ridning idag, utan jag har helt enkelt inte fått tag på Camilla. Därför har jag inte kunnat boka in mig på någon häst.

Ska prata med henne, och se om jag kan ta MP imorgon kanske, vore fett nice, då jag hoppas att jag kan ha henne på lektion på onsdag! Lagom med häst, som inte rör sig så mkt, så jag orkar sitta ner ett helt pass. Känner mig ganska kass som får sån sjuk träningsvärk av ridningen. Jag klagade lite lagom idag om man säger så...

Vad har er dag gått till? Min har gått till skolan, Paradise Hotel, gymmet, och nu blir det plugg resten av kvällen. Ser fram emot tre prov nästa vecka. Wiho!

Skolans gym, som jag har fri tillgång till!


7. En sak som aldrig får hända!

Usch, det finns så många olika saker som aldrig får hända! Kan nämna några av de sakerna här, dock tror jag det är en rädsla jag delar med många av mina läsare.

Att förlora min familj! Usch, jag ryser bara vid tanken på det. Jag kan stå ut med mycket, men inte det. Min familj betyder oerhört mycket för mig, utan dem vet jag inte vad jag skulle göra.

Att på något sätt skada mig såpas allvarligt att jag inte kan göra mig förstådd eller tappa uppfattningen om vem jag, eller alla i min omgivning, är. Det är jag riktigt, riktigt rädd för. Jag gillar inte att inte ha kontroll över saker och ting, och det skulle verlkligen vara att tappa all kontroll, och jag känner obehag så fort jag tänker på det.

Att aldrig mer få vistas runt eller hålla på med djur. De är mitt liv. Jag skulle klara av att aldrig mer kunna rida, även om det skulle kännas sjukt, och jag skulle antagligen längta ihjäl mig. But still, att aldrig mer kunna vistas bland djur över huvud taget, det skulle ju ta priset.

Med tanke på att jag bara skulle nämna en grej, och jag redan är uppe i tre, så ger jag mig här. Men min lista kan göras lång, jag är rädd för många saker här i världen. Självklart vill jag aldrig att ngt av detta skulle hända!


Så bygger du frosfritt vattenkar

Jag läste igårkväll Linns inlägg om en egen konstruktion av vattenkar som inte fryser. Detta hade hon funnit på hippsons sida, och eftersom jag blev så sjukt nyfiken, och intresserad, letade jag reda på sidan!

HÄR kan ni läsa hur man gör ett frostsäkert kar till hagen, och slippa hacka is varje morgon! Tyvärr kommer inte detta fungera hemma, då vi har lösdrift, och de behöver ju ha tillgång dygnet runt. Men det är någonting att tänka på till hagarna som inte används över natten, så detta ska jag visa Micke på när jag kmr hem! :)

Bild lånad från hippson.se


Equestrian



Jag har sett denna videon många gånger under det gångna året, och även innan re-maken kom ut. Grym video, som verkligen bör få folk att tänka till!

Under februari kommer jag lägga ut flera liknande filmer, för jag blir grymt inspirerad av filmer som dessa. Det finns väl inget bättre sätt att tagga inför vad 2012 har att erbjuda? :)

Förbereder inlägg

Har just förberett flertalet inlägg som kommer komma upp under veckan, och kommer fortsätta med det under förmiddagen, så även om jag inte är vid datorn kommer det komma upp ett flöde av förinställda inlägg! Good, huh? :) Känner att det blev lite dåligt med inlägg under helgen, så ska försöka kompensera för det! Sjävklart kommer jag skriva under veckan, men är bara en liten säkerhetsåtgärd sådär.

Men VAD vill ni läsa om? Ni är en del som läser, så gör er röst hörd, och tell me!


För er som fortfarande inte ser designen, vilken webbläsare använder ni?
Själv ser jag bara en messed upp design, blandning mellan gamla och nya med Firefox. Däremot fungerar allt perfekt med Google Chrome!


6. Alla hästar i stallet

Hm, jag tar denna som hästarna hemma i stallet, inte på Ekeby där Tsunami står nu, eller Prästgården, som jag ska ha Campari och Tsunami på när de kommer ner.Vi har följande hästar i stallet:

Tsunami Girl, sto född 2005, ca. 169 i mankhöjd och inriden våren 2010, när vi köpte henne. Numera tävlad tom regionala 115 klasser.

e. Cardento u. Kitty Hawk xx ue. Mr Eubanks xxMin lilla tävlingspålle! :)

Carisma, sto född 1997, lite drygt 162 i mankhöjd. Köptes dräktig från Plönningegymnasiet 2008, och går nu hemma som vårat avelssto. Väldigt fin att rida, men ej tävlad. Mammas ridhäst.

e. Eighty Eight Keys xx u. Caneidi ue. CyranoEj dräktig detta år, då hon absorberade det befruktade ägget. Var betäckt med Corlensky G


Richmich, valack född 2008, ca 166 i mankhöjd. Klass 1 som föl och 988 788 78 på treårstestet i Karlstad. Diplom som gångartstalang. Utbildas av min syster, står växelvis hemma och på stora Ekeby. Matchas mot kvalité och breeders.

e. Richfield u. Carisma ue. Eighty Eight Keys xx


Campari, sto född 2009, ca 166 i mankhöjd. Klass 1 som föl, och kommer nu ner till mig för att matchas mot treårstestet på Plönninge i maj.

e. Cartier u. Carisma ue. Eighty Eight Keys xx


Crescendo for fame, hingst född 2011, storväxt! Klass 1 som föl, och går nu med unghästarna i lösdriften för att växa till sig.

e. Cardento u. Carisma ue. Eighty Eight Keys xx

Step Lovely, sto född 2003, ca. 169 i mankhöjd. Köptes dräktig 2009/2010. Tyvärr dog fölet första dygnet pga blodförgiftning.

e. Lasandos u. Step Gently xx ue. Step Together xxDräktig med Bonaparte Z, förväntas föla i april 2012.


Natalja, sto född 2010, ca 157 i mankhöjd. Köptes hösten 2011 ifrån Göran Linell, skåne. Mitt nästa projekt! :)

e. Tornesch u. Noblesse ue. Cortez uue. Irco Marco → Fantastisk stam!


Anniwill, sto född 2002, ca 159 i mankhöjd. Min systers fälttävlanshäst, som tyvärr är korsbandsskadad, och kommer eventuellt behöva dömas ut. Fick föl 2008 e. Callahan som i januari 2012 fick tas bort pga fraktur. Alice kallades den skönheten!


No Doubt, sto född 2009, ca 155 i mankhöjd. Enda inackorderade hästen i stallet.

e. Niveu u. Tunica ue. RomanoJag tävlade hennes mamma en del när jag började vänja mig vid att rida storhäst. Dock bara runt 1m, men tränade banor på 130!

 


Floyd


Utan min jättetjocka jacka hade jag aldrig överlevt, tyvärr gör den, som alla andra dunjackor, att man ser smällfet ut! :o Men det är det värt!

Mer om ridpasset skriver jag senare, och laddar upp diverse bilder också. :)

Saknad

Jag saknar min knashäst! Sitter och läser inlägg om gamla träningar från våren -11. Gudars vad knäpp hon kunde vara, och så otroligt söt! Det är en helt annan häst idag, och t.o.m. Emma J ska rida på henne någon gång under våren! Så lät det inte i höstas när vi var på praktik tsm, tvärtom... Då skulle hon minsann aldrig kunna tänka sig att sitta på min tokhäst.

Men när man kollar tillbaka, så shiet! Vilken skillnad det är, nu kan jag ställa krav på henne, utan att oroa mig om att hon ska sparka mig 1m över sadeln. Visst, jag vet inte hur hon är just nu, min syster kräver inte riktigt lika mkt av henne som jag. Desto större anledning för mig att vilja ha hit min skönhet NU! Eller ah, skönhet... Jag tycker faktiskt det är en vacker häst, man måste bara förbise hur opropotionerlig hon är. Hehe..

Jag saknar att ha en häst att busa på galoppbanan med, eller trimma i ridhuset, markarbeta och studsa över bockar. Mocka till varje dag, klappa på, och irritera mig på. Men, nu är det bara 12 dagar kvar, sen åker jag och hämtar henne! :) Till på köpet kommer lilla, söta Långöra med ner, Campari med andra ord. Ska bli kul att se hur hon reagerar.

Tre bilder från våren -11


Just nu

Är jag på väg ner till stallet, hoppas jag. Idag ska jag rida en herre som heter Leading Floyd. Jag vet inte mycket alls om honom, men det är en valack, född 1996. Han är e. Lord Calando ue. Capitol I uue. Corporal. Den stammen har underlättat för honom, och han har startat upp t.o.m. 145 i hoppning, men bor nu på Plönninge.

Han flyttade hit under tiden jag var på praktik, och efter det opererade jag mig, så jag vet knappt hur han ser ut.... Så får gå efter uteslutningsmetoden, det finns bara två nya mörkbruna hästar på skolan, och det ena är ett sto. Så tar jag fel tror jag nog jag får kolla upp synen, eller sluta med hästar!

Förhoppningsvis har jag med mig Victoria, och isf får ni även bilder! :)

Andra tävlingen!


Ni glömmer väl inte

<a title="Excellency on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/en/blog/2046937/excellency/follow"><img alt="bloglovin" border="0" src="http://www.bloglovin.com/widget/bilder/en/widget.gif" /></a>

5. Mitt motto

Jag bytte lite plats i listan, så jag kan åka hem och fixa fram mina favoritbilder! :D

Så, mitt motto? Det står i headern, Winners don't quit, and quitters never win. Perfekt motto, som verkligen är sant. Det är det som får mig att kämpa, och fortsätta framåt när det känns förjävligt.


Har ni något motto ni går efter? Det finns många, men just detta står mig närmast hjärtat.


Superduperglad

När jag skriver detta, runt 16.30 är jag superglad, och inte ens irriterad på blogg.se? Humörssvängningar? Men ni får inte läsa detta förän nu, så jag kan inte garantera att sådant är fallet i nuläget.

Jag har ridit, var helt själv nere i ridhuset. Busade lite, filmade när jag red, och ska se att jag inte kan lägga in det här till er. När man inte får ngn hjälp, som man trott, då får man göra det bästa utav situationen. Det gjorde jag! Haha.

Hur gick dagens ridpass då? Riktigt bra, ska se om jag kan ha MP under nästa veckas ridlektion i skolan, då hon inte har så mkt steg, och är lugn. Det blir perfekt för  mitt knä, även om jag aldrig rider så "tråkiga" hästar på lektion annars.. :p But hey! It's worth it!

Vi red bara en kortis, nackdelen med att rida på em. Skrittade fram på korta tyglar och mkt renodlande hjälper, precis som igår. Höll en låg, och lång form, och flyttade undan för skänklarna. Det jobbigaste är att MP går emot vänsterskänkeln, mitt skadade ben, och jag kan inte riktigt säga ifrån där. Men det valde jag att ignorera, måste få tag på ett spö, att förstärka vänsterskänkeln med.

Gick sedan över till övergångar skritt - trav - skritt. Det vidareutvecklades, jag kortade upp formen, och la till en fram- eller bakdelsvändning vaje övergång. Snart hade jag henne mellan mina skänklar, och hon blev riktigt fin!

La in lite galopp (LYCKA!!) och det kändes super för mitt ben, lite tempoväxlingar, och några byten, bara för att känna av. Trevlig häst som kan det mesta, fick till några byten var 3/4 ca, testade bara en gång, sen bröt jag av. Ska helt klart klara en 20x60 diagonal, byten var tredje med den hästen innan jag slutar! ;)

Joggade henne lite, böjde igenom och fick henne lång och låg. Testade att rida lätt något varv på volten, kändes inte alls.

 

 

Tre mobilbilder är allt jag har, utöver filmen. Will it do?


Sjukt pissed

Ni får inga bilder på mig under denna helgen, pga strul typ. Till på köpet går det inte att lägga in bilder enligt Blogg.se, så bonus på det.

Jag är på dåligt humör, så ska lyssna på "Open Hapiness", sen dra ner och rida. Sen låser jag in mig resten av dagen på rummet, och om det inte går att lägga in inlägg så får ni helt enkelt nöja er emd att jag fixar massa inlägg tills imorgon! Sjukt hungrig nu till på köpet, och så har hela min dags planering gått åt helvete, och det var inte mitt fel. KUL!

Blogg.se

Har bråkat med mig hela dagen! Försökt att fixa massa tidsinställda inlägg, och då blire bara error! FML!

Gårdagens ridpass

Igår stack jag direkt efter sista lektionen (som var ett historiaprov), ner till stallet och red. Jag hade, som jag skrev igår, bokat MP.

Jag får ju bara hålla mig till skritt, så det blev renodling utav hjälper mest. Eftersom jag inte har full styrka så red jag med sporrar, vilket behövdes! Det var lite rörigt i början, med två som longerade och tre som red, men det var inga problem, jag höll mig en bra bit innanför spåret, iom att jag bara skrittade.

Jag började med att böja igenom henne, ställa ordentligt utåt, sen forma henne runt innerskänkeln, vilket hon tyckte var ganska jobbigt. När hon blev tjurig och inte ville gå fram släppte jag all kontakt med munnen, la fram händerna och kickade till henne. Direkt när jag fick den reaktionen jag ville ha, att hon tänkte mer framåt, eller tog ett travsteg, fick hon beröm. I början ledde det till många kickar från mig, och många tillbaka från henne.

Allt eftersom lossnade det, ochde som longerade gick ut. Jag började då flytta undan för skänkeln, öppna, sluta, skänkelvikning, både på volt, rakt spår och diagonalen. Sen var jag lite busig, och travade lite. När jag kände att jag fick under bakbenen i skritten och kunde börja plocka upp henne i formen la jag in snabba övergångar, skritt - trav - halt. Så härligt!

Idag ska vi se om vi kan fota lite!
Det får vi hoppas på. :)

Allt som allt var det en trevlig häst, som inte gick fram ordentligt för skänkeln och hängde sig i handen. Men på slutet av passet hade jag en häst som var lätt i handen och tänkte framåt, då gav jag mig.

bloglovin


Jag och Cinderella, sto jag red 09-10, och även tävlade.


4. Vad jag är bra på

Shieeeet! Jag hatar att leta fördelar hos mig själv.

Men jag vet att jag är duktig på att rida, det har jag ju bevisat. Jag är inte i toppen, men jag är på väg dig, jag formar mitt material själv. Med de förutsättningarna jag har haft, har jag istället fått lära mig att få jobba för att ta mig dit jag vill, för att kunna uppnå mina drömmar.

Jag kommer ihåg när min syster gick hippologen, och var hemma en sommar. Hon sa då till mig; Du rider bättre än många av dem i min kurs, redan nu. Kom ihåg det! Detta var för flera år sedan, och jag har levt länge på det. Sen har vi ju det uppenbara, jag skulle aldrig ha fptt Tsunami att utvecklats så på ett år om jag inte kunde min sak.

Annars då?

Fotografering och bildredigering. Har jobbat en del somrar med detta innan jag började på Plönninge, och tkr det är grymt roligt!

Jag är bra på att spela oskyldig (hahahaha, vadåååååå? Som om jag skulle ha gjort så? Never.) Haha, har aldrig förstått varför alla lärare älskar mig, trots att jag lämnar in mina uppsatser en månad försent ibland. ;) Och mamma, om du läser detta, så är det inte så hemskt som det låter!

Jag är lättroad, fråga bara Victoria!

Jag har, om jag bara vill, satans bra tålamod. Därför jag var kunglig på CS förr i tiden!

Jag har nog en hel del saker jag är bra på, det har alla! Jag har bara lite svårt att acceptera det själv. ;)

Bild fotad av mig, har inte hårddisken här, så detta är allt jag har på denna dator!


Kall

Ska bara tina upp lite, suttit med Victoria och Nathalie när de hoppade lite i ridhuset. Innan dess red jag!

Uppdaterar listan så fort jag tinat upp lite! (:

Gina Tricot Grand Prix Collection

Årets Gina Tricot Collection har ju presenterats, och den är så grymt snygg! Det bästa är att priserna inte är skyhöga, utan en mänsklig person har ju till och med råd att köpa deras produkter.

Jag tycker det är en rolig idé, och det är ett märke jag shoppar hos i vanliga fall också. Att de gjort en kollektion för häst och ryttare är ju en trevlig bonus. Målet är att om några år själv kunna starta under deras Grand Prix i Borås. Awesome är vad det kallas!

Är det någon av er som ska dit? :)






Trött chey

Hela förmiddagen består utav plugg. Har historieprov efter lunchen, 80 instuderingsfrågor och ca 20 pers att trycka in i huvudet, fått in kanske 33%? Hopplöst!

I eftermiddag står ridning på schemat, ska rida skolhästen MP. Aldrig suttit på henne förut, men bad om en jättesnäll häst som står still vid uppsittningen, så här i början. Det blir nog bra, kommer ofc knäppa någon bild! :)

bild lånad från google

 

MP, Michelle Pfeiffer är född 1996. Hon är utav stammen Helwan - Angelica - Okänd. Uppfödd av Claes Brudefors och har tidigare tävlat upp t.om. 135 hoppning. Gudasnäll och välutbildad häst som det ska bli intressant att sitta lite på!


Happy day

Lätt att 20120202 ska kommas ihåg forever! Jättefin dag, superbedömning hos sjukgymnasten - och jag har fått klartecken att börja rida lite smått!

Min sjukgymnast är supernöjd med mig, och det är jag med.. ;) Han räknade ut att jag redan kommit till fasen för 4-5 månader med mitt knä, när det bara gått 2,5 månad! Dock får jag inte förhasta mig, och gör fortfarande övningar för rätt månad. Om två veckor ska jag få börja träna på att ta fulla löpsteg, tills dess ska jag börja jogga lite smått på stället. Sjukt härligt! Han sa att jag bör kunna sticka ut och jogga en slinga så fort isen försvunnit, den är i nuläget min största fiende, och det som kan ta mig tillbaka till ruta ett.

Jag fick inga nya övningar, utan ska bara öka vikten på dem jag redan utför. Däremot kan jag räkna in ridningen som ett nytt moment. Jag ska ta det lugnt, känna mig noga fram. Mycket skritt, och nedsutten trav när det väl blir dags för det.

Men nu kör vi!


Känslan av att sitta på en häst - igen

ÄNTLIGEN har jag ridit!!!! För första gången på typ 77 dagar? Ska iväg och handla, men här har ni en liten film på när jag skrittar runt på Ortencia, Victorias fina lilla ponnyheest!

Filmen är inte rättroterad, men det får gå! :D
Förstår ni hur glad jag var eller? Eller???

3. Det här behöver jag träna mer på

Endel av er kanske känner igen detta inlägg, då jag publicerat det i min och Cristinas förra blogg)

Jag ska vara helt ärlig, min sits är kass ibland! Jag har många fördelar, men många nackdelar också, vilka jag jobbar på att vänja av.

Några tydliga brister jag har:

♦ Jag faller gärna in i stolsits i vissa sadlar, andra har jag inga problem alls med. Dels kan jag nog skylla på sadeln (typ Bistros, som jag inte alls passar i, haha) men jag borde bli bättre på att känna när skänkeln slinkler iväg och dra bak den. Skänkel på fel plats bidrar till fel hjälper. Eftersom jag oftast ridder unghästar är det viktigt att jag har en stabil sits som ger rätt hjälper.

♦ Jag har en tendens att svanka. Jag släpper styrkan i magen och svankar. Någonting som är ganska vanligt i allmänhet då vi gärna blir lite lata. Men det måste jobbas med, mycket i gymmet för att stärka bålstabiliteten!

♦ Jag lägger omkull mina händer och tappar då även kontrollen på mina armbågar. För att kunna ge tydliga, men små hjälper behöver man ha händerna rätt. För att hjälpa armbågarna rätt kan man lägga ett spö i armvecken och ha dem bakom ryggen. Kan fota och lägga in någon dag! För att få koll på händerna kan man ta ett hoppspö eller en kvist mellan tummarna, så att man tvingas ha händerna upprätt.

♦ Jag tar ner hälarna för mycket och sliter istället på mina vrister. Detta då jag borde länga lädren istället när jag rider dressyr, vilket även skulle hjälpa min stolsits.

♦ Jag kollar ner. Det påverkar tydligt min sits och ridning. Jag kurar ihop mig mer och och ser inte min väg tydligt. Ser jag inte min väg kan jag inte planera min ridning och allt blir bara slafsigt helt enkelt. Haha!

Det var lite utav mina brister i sitsen, fyra huvudsakliga som jag verkligen jobbar på, och de har förbättrats sjukt mycket, men jag har mycket kvar! Ingen är perfekt, och alla har någonting de måste jobba med. That's it!

Har ni några sitsproblem? Jobbar ni på dem? Vill ni att jag ska lägga ut sitsövningar man kan göra både i vardaglig ridning samt på lina etc för både dressyr och hoppning?

 



Spänningen stiger

Nu när ni läser detta befinner jag min hos sjukgymnasten och gör mina tester för att få se om jag kan börja rida.

I'll keep u posted! :)

Inhandlat

I måndags var jag, Victoria och Cristina innne i stan, på Halmstads Hästshop. De hade 25% rea på hela sortimentet, men även 50% på många olika saker. Olyckligtvis har jag valt att lägga undan mycket av mina pengar, det är dags att börja spara! Därför satte jag en gräns runt 500 - 700 kr, och jag fick inte köpa någonting onödigt!

Jeg letade främst efter blåa ridbyxor, men tyvärr fanns det inga i min storlek kvar, utöver pikeur. Pikeur gick ju ganska långt över min prisklass tyvärr. Men jag fann lite saker, mest till Campari, men som självklart kan användas utav Tsunami.

  • Beige GG shabrak, allround
  • 4-pack beige GG benlindor, i fleece (fanns inga matchande i 50/50)
  • Bruna neoprenboots, Horse Guard
  • Strumpor

Ni får bilder tagna utav mobilen, därav den riktigt kassa kvalitén. Men här har ni dem!

 


20120202

Personlig rubrik va? *jättenöjd*

Today is a big day! Jag ska på återbesök hos min SG (Sjukgymnast). Vi ska kolla över utvecklingen av mitt nya korsband, och överväga om jag kanske kan få börja rida, redan idag! :D Det är så sjukt!

Därför ber jag er allihopa att hålla en tumme för mig runt 15.00 idag, då jag har min tid inbokad, runt 15.30 - 15.45 vet jag resultatet, vilket jag ska delge er så fort jag kan! Nåväl, ni lär märka om jag får rida, tro mig!

Oavsett ska jag få nya, tuffare övningar, då jag efter mina 90 dagar ska få börja jogga igen. Lika grymt det! Jag har helt seriöst drömt om att få gå ut och jogga! Då är jag inte ens någon jogg-människa, utan sjukt lat! Men ni vet väl hur det är? Det man inte får göra, är precis vad man vill tillägna all sin tid åt...

Hoppas ni alla får en underbar dag! Vad har ni planerat att göra?


Tsunami Girl

Den femte maj 2010 skrev vi på kontraktet och åkte med en grå häst hem i transporten, Tsunami Girl (x). Född år 2005, e: Cardento u. Kitty Hawk xx - Mr Eubanks xx Först en vecka senare såg jag henne för första gången och satt på henne. Hon var inriden under vintern 09/10, kunde gas, inte styra eller bromsa - men hon kunde hoppa!

Den sommaren började vi om från början. Hon longerades inspänd under en hel månad, innan jag ens började sitta upp. Sen satt jag upp på lina, och började rida henne - men iom att hon behövde det, red jag med snodd eller andra inspänningar. Det blev resultat, och vi åkte tom på terrängträningar! (Faktum är att första gången jag ö.h.t. hoppade henne var det på trossnäs - bra där!)

Hösten 2010 följde hon med till skolan, vi började så småningom träna både hoppning och dressyr. Men hon var en j***l på att bråka! Mitt i detta skadade jag mig på en idrottslektion, och hon ställdes ner i 7 veckor. Första gången jag satt upp på henne efter skadan ramlade jag av, första och ända gången hittills! ;)

Våren 2011 började vi tävla, efter många om och men. Vi flyttade även till skolan och började träna för Johan Lundin. Det var en intressant period. Hon var ett helvete på tävling, och under en träningstävling på skolan reste hon sig och välte över, med mig på. Efter det började jag bli lite skarpare.

Vi spenderade 7 veckor hos Jens Fredricson. Där hände det mycket, och det blev som en helt annan häst! Åsa tyckte jag gjort ett superjobb med henne. (Hon såg mig träna första och sista veckan.) Väl hemma började vi träna för Maria (Mia) Grane, ponnylandslagets tränare. Hon har passat oss perfekt, och vi har fått bukt på mycket av Tsunamis humör.

Sen dess har vi tävlat upp till regionala 115 avd B och 120 pay n' jump. Vi spenderade 4-5 veckor hos Lina Holmström & Fredrik Linell i höstas, innan jag opererade mitt knä i November. Sista helgen tävlade jag, och kvällen innan operationen var jag på en superträning, så gissa om jag vill rida nu?

Nu står hon hos min syster i Västerås, och jag hämtar ner henne den 18 februari! :)

2010:


(första ridturen)

2011:


2. När & varför jag började rida

Jag började rida när jag var runt fyra år gammal och mamma & Micke flyttade ut på landet. Jag fick då en minishettis, Fjollan. Hon var kanske två år gammal? Jag red själv in henne, jättesnäll liten ponny, fast ramlade nog av varje gång jag red? Haha!

Min syster hade ridit betydligt mer än jag, men sen var hon ju också fyra år äldre... Hon lärde mig mycket hemma, gud vad många gånger jag har tränat för min syster! Kanske gav det resultat, för idag jobbar hon som ridlärare. ;)

Jag red även på ridskola parallellt med mina egna ponnyer. När jag började växa ur shettisen fortsatte jag upp på min systers russ, Lillevi. Jag var då 6 – 7 år gammal. Med henne började jag snart att tävla, främst hoppning, och intresset tog fart på riktigt!

 

Avslutar med en bild på mig och Salim, vårat arabföl född 01. Här är jag alltså 8 år gammal. :)


Ikväll

Jag håller på att jobba på en presentation och lite om min och Tsunamis tid ihop, detta kommer ut ikväll, och innehåller ganska mycket text, men även bilder! :)

Imorgon kan det komma på Campari etc, etc!

Nu ska jag dock vara duktig och skriva klart ett arbete som ska vara inlämnat om en timme. Plugga, plugga...

Sovmorgon

Man kan ju inte mer än älska sovmorgonar! Jag gick först upp vid 7.30 och höll V sällskap vid frukosten, sen gick hon ner till stallarna för att ha ridning. Vi har alltid dubbelpass när vi har ridning (hel fm eller hel em), och jag får ju inte rida. Därför har jag ledig tid vid dessa tillfällen.

Så jag satt och tjattrade med Sofie ett tag förut, skrev ett blogginlägg, och sedan dess har jag sovit. Så skönt! Jag ligger efter lite i min sömn och min kropp är ganska utmattad. Jag har inte ens orkat gymma de sista dagarna... Men idag tänker jag börja om på rätt köl igen. Det innebär att jag i em ska plugga och gymma. Imorgon har jag möte med min handledare i Projektarbetet, och på fredag prov i Historia A.

Nu blir det lunch, följt utav samhällskunskap fram tills klockan blir 16.10. Sen får jag se om jag inte följer med Victoria till stallet kanske, och motstår frestelsen att hoppa upp på hennes fina lilla ponnyhäst. I'll let u know! ;)

Jag och Kungen i MHPC 2008, tredjeplacerade!


Längtan

Vad mycket dagräknande det blir här på bloggen ett tag framöver. Men faktum är att om sjutton dagar åker jag och Sofie hem till mig och hämtar Tsunami och Campari! Nu är det bara sjutton dagar, sjutton - 17 - dagar kvar! Så sick, min abstinens är hemsk. Till på köpet har jag inte träffat Tsunami sen vi körde upp henne till Västerås, där min syster jobbar. Campari träffade jag för bara någon vecka sen, sötnosen!

Men så är det bara att börja boka biljetter. Jag avskyr att åka med SJ, antingen ska man boka i god tid, eller hoppas på sista minuten. Men iom att vi ska vara två som åker hem bör vi boka redan nu istället. Vi åker på fredagen, och bilar ner med hästarna redan på lördagen.

Hästarna skos på torsdagen, första gången för Campari, och sen ska Tsunami behandlas för sadelknutor och vår veterinär ska känna hur det går med muskulaturen i ryggen. Det ska jag lägga upp ett inlägg om här i veckan, så ni kan hänga med!

Hur är det för er? Åker ni tåg ofta, tycker ni det är dyrt?
:)


RSS 2.0