God Natt

Nu blire att dejta kudden, klockan 6 imorgon ska det morgonfodras på prästgården. Klockan 8 börjar jag jobba på Fjellare. TAGGA! Tänkte iaf passa på att tvätta massa täcken o schabrak etc. Kan behövas om man säger så...

Innan Fjellare tänkte jag fixa allt i stallet, mocka, fixa foder etc. Så det blir lättare under em liksom. Tsunami ska få komma ut en sväng, och Campari får en riktig omgång med borstarna igen. Herregud vad den hästen fäller! Siiick..

Sen, om jag hinner, blire lunch lite snabbt. Klockan 15 är det dags att återvända till Fjellare för att släppa ut em skritthästarna, ta in alla andra hästar, fixa mugghästar och fodra. Därefter tbx t Präst och ta in mina skruttar, om ingen annan kan göra det åt mig, vill gärna att de är ute lite längre..

Under em blire middag och gym. Det är jag riktigt sugen på, faktiskt! :)

Kl 21 är det time för kvfodring på Präst. Sen börjar proceduren om igen... Wohooo, pengar får jag iaf!

Sååå, nighty allihopa!

Jag hos my bro förra helgen :)


Tsunami










Campari








Oh Happy Days

Var lite duktig och fotade tidigare idag. Ni får en sneak peak idag, imorgon kommer det fler bilder!


To do list

Jag vet inte riktigt hur jag ska ha tid att leva framöver, och behöver ta mig hem någon helg också! Just nu ser det ut såhär på mitt schema (mest helger);

  • v. 13 - Jobba extra helg som stallchef - Peeengar! Skrivare på dressyrtävling lör em.
  • v. 13 - Söndag, Prästgården morgonfodring + utsläpp
  • v. 14 - BKK i hästkunskap och Ekologi + Fördjupningsarbete
  • v. 15 - Jobba måndag -> måndag, stalltjänst. Pengar!
  • v. 16 - Stalltjänst på Prästgården, om möjligt byta och åka hem
  • v. 17 - Lördag, Plönningedag
  • v. 18 - hem och prova balklänning?
  • v. 21 - Treårstest Tis/ons
  • v. 21 - Bal
  • v. 23 - STUDENTEN

Jag är även uppskriven för att jobba extra så fort de behöver nere på Fjellare, allt för lite extra pengar. Men seriöst, det är inte lång tid kvar, om 10 veckor har jag tagit studenten!

 


Dubbelt upp

Idag fick jag då rida båda mina skrutthästar på lektionstid.

Först ut var Campari. Vi red som vanligt med de andra tre treåringarna, Kajenn, Bisou och Disa. Skolhästar allihopa. Men dagen till ära fick Bisou testa på att vara täthäst. Vilket var skönt för mig, då jag kunde fokusera på att få lite framåtbjudning på Campari istället. Hon får ju inte riktigt den framåtbjudning jag vill ha på henne när hon är täthäst. Så idag fick jag verkligen fram henne för skänkeln, hon passade till och med på att skygga och fjanta sig lite. Woho! Det kanske är lite häst i henne, inte bara snällhet... Haha!

Efter Campari fick Tsunami jobba lite. Det blev samma jobb som igår. Bomarbete. Så denna vecka har vi jobbat tre veckor över bommar, och idag kändes träninsvärken av. Imorgon får vi försöka ta oss iväg en tur ut, samma på söndag. Det kommer hon må bra utav, att få komma bort från banan.

I varje fall. Det låg två bommar längs med ena långsidan (red på utebanan) med kanske 21-24 meter mellan? Sju galoppsprång i varje fall, normala. Sedan vände man tillbaka över en bom "volt tillbaka" ungefär, fram till första bommen igen. Här 6 normala galoppsprång. Sedan skulle galoppsprången regleras, plockas bort och lägga till.

Igår gick det awesome! Lite tam galopp ibland, men fortfarande, bra. Idag var hon inte alls med på noterna. Antagligen träningsvärk. Men även när jag slappnade av och gav henne i princip fria tyglar slog och tjafsade hon mot bettet. Helt enkelt inte hennes dag. Men motionerad är hon iaf, och nöjd med livet i allmänhet.

Båda hästarna fick gå nakna idag, myyyysigt! Även om Mattis och Stinis tkr jag är en tönt som oroar mig över om de skulle frysa ihjäl...

Hoppas jag kan få lite nya bilder idag och under helgen...


Underbara vår

Jag är verkligen en person som trivs bättre så fort det blir lite varmare ute och solen är framme längre under dagen. Det är så sjukt härligt!

Som idag, först hade vi stallet hela fm, jag hann rida båda mina hästar samt ha en massa stalltjänst. Efter det var det snabb lunch och dusch, innan vi drog på "studiebesök" Haverdals naturreservat. Under hela vinterperioden hade jag klagat som satan, men solen och värmen gör att det inte alls känns så jobbigt. Jag tror till och med att jag kan säga att jag tyckte om det?

Oh happy days! Vad tycker ni? Är ni vinter eller sommarmänniskor?


Trasiga stövlar

Mina stövlar har ju gett upp. Jo, de går ju iof att laga, men fortfarande. Kommer behöva nya tävlingsstövlar. Den stora frågan är vad det får bli för några... Jag har ju inte jättemycket pengar, så det blir ju lite begränsat vad jag kan leta efter.

Jag är även lite si och så om vilken färg jag ska ha på dem. Jag har ju en helt brun outfit i hoppningen. Men sen vet jag inte, kanske jag kommer att tävla dressyr eller övrigt och vill ha ett par svarta stövlar? Jag har inte råd att köpa båda.

Någon som kan tipsa om snygga stövlar?


Tkr ju dessa är sjukt snygga...


Problem

Det är mycket drama här runtom nu. Jag är en person som alltid väljer den sidan jag anser har rätt, även om det innebär att jag måste ge upp någon jag spenderat sjukt mycket tid med.

Därför ägnar jag inte all tid åt att sitta vid datorn och skrota när jag får tid över, vilket resulterar i mindre inlägg. That's life, och just nu är det som hämtat ur en film om internatboenden. Sjukt kul! haha, nej, men faktiskt. Får man lite perspektiv på det hela är det ju nästan skrattretande. Sjukt vad patetiska folk kan vara ibland - och att de aldrig lär sig?

Menmen, dags att förbereda lite inlägg, planera mina studier fram till studenten och plugga. Sista veckorna ska bli grymma - så det så!

Dagens topp - Min skrutt fick gå utan täcke några timmar idag! Mysfaktor på hög nivå.


Duktig

Ytterligare ett CV ivägskickat. Nu är det bara att hålla tummarna!

Vad ägnar ni dagen åt då? Jag har hunnit med lektioner, ridit Campari och en koll hos sjukgymnasten. Grymt gick det för övrigt, han sa t.ex; "Ditt knä är ett av dem jag har med mig som positiva exempel, att det inte alls behöver vara negativt med en operation. Att gott läkekött och bra skalle kan ta en långt."

Härligt!! Nu är det inga stopp, nu börjar jag komma igång på riktigt! Jag får börja jogga slingor så fort jag får tag på bättre skor och kläder, och hoppa på riktigt med hästen. I'm back everybody!




Pancakes

Både i söndags och igår blev det American Pancakes med hackad banan i. Så jäkla gott!

Hos min bror bytte vi iofs lite mjöl, tog bort socker osv, men ni får det onyttiga receptet, som man kan variera lite som man vill. Fett gott hur man än gör, och med rätt tillbehör blir det ju bara allmänt underbart! ;)

Man behöver:
2 ägg
3 dl mjölk
3 dl mjöl
1 msk smält smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

1 - 2 hackade/skivade bananer

Blanda alla ingredienser utom bananerna. De strör man med fördel på strax efter att man haft smeten i pannan, innan den stelnar. Då steks de in i pannkakorna. Pannkakorna kan sedan göras i valfri storlek. Jag och Kim gjorde ganska stora, medans vi gjorde små, knappt 10 cm i diameter igår.

Serveras med kesella, blåbär och kanske ytterligare skivade bananer och andra bär. Här är det valfritt, vad man känner för helt enkelt!


Trött häst

Idag fick min skrutt jobba ordentligt, blev dock inte för Peppe som planerat. Men satte upp lite bommar och bockar för att träna själv.

Satte upp två bockar på en 20 m volt, och två bommar. Tillsammans bildade de övningen klockan. Ur den kunde man fortsätta på en bomlinje med 16 resp 24 meter mellan bommarna. Där tränade jag på att variera galoppsprången, mest framåt, då Tsunami gärna tänker låååångsamt och kortkort galopp. Övningarna går att variera på flertalet sätt!


Tsunami vilade ju under helgen, och hade fortfarande inte riktigt släppt ignenom när jag började passet. Jag jobbade mycket med övergångar, tempoväxlingar och ökningar ur volter, för att få igång kroppen. Volterna var 10 - 12 m i diameter och varierad ställning/böjning. Växlade med att göra avbrott till skritt och lägga in bakdelsvändningar.

När hon var ordentligt med mig i skritten och traven gick jag över till galopparbetet. Samma tänk och jobb här, mycket tempoväxlingar framåt. Började smått lägga in bommar och bockar i arbetet. Hon var snabb och uppmärksam, och jag hade henne precis där jag ville ha henne. Jag växlade mellan att rida runt bockarna, och bara ta bommarna, eller tvärtom. Ibland la jag även en 6-7 m volt över en bom eller bock, inåt och utåtställd, för att få koll på bogar och bakben.

Efter en paus tog vi tag i den raka linjen. Här är vårat största problem att spåra, och bara rulla i en framåtgalopp. Så det jobbade jag mest med. Vi la även in volter mellan eller över bommarna, och avslutade alltid med en volt tillbaka och byte.

Superpass! Hon blev riktigt fin, även om hon var trött på slutet. Imorgon blir det lugnt, och på torsdag tror jag att hon kommer vara sådär jättefin att rida! ♥ Hästen var dock sjösvett och löddrig, så avslutade med ett bad. Kameran får komma med imorgon så ni kan få lite bilder på mina skruttar!


Hoppträning

Just nu är jag med min stora grå skrutthäst och tränar hoppning för Peppe. Intressant, då hon ska få gå nästan fullt ut! (:

Så här trött blir min lilla när jag jobbat henne, förhoppningsvis kan jag iaf få Tsunami ganska trött under detta passet! Det behöver hon, med tanke på gårdagens überpigga pass!


Like a maniac

Lying Is The Most Fun A Girl Can Have Without Taking Her Clothes Of

Oh now I do recall, we were just getting to the part
Where the shock sets in, and the stomach acid finds a new way to make you get sick.
I hope you didn't expect that you'd get all of the attention.
Now let's not get selfish
Did you really think I'd really let you kill this chorus?

Let's get these teen hearts beating. Faster, faster

So testosterone boys and harlequin girls,
Will you dance to this beat, and hold a lover close?
So testosterone boys and harlequin girls,
Will you dance to this beat, and hold a lover close?

Dance to this beat


Let's get these teen hearts beating. Faster, faster

Let's get these teen hearts beating. Faster


Back to business

Dagen har spenderats i stall och lite överallt. Men i detta inlägg tänkte jag uppdatera er om vad som hände i stallet idag, vad med vilken häst etc. Jobbade idag med mina hästar och MP.

Började em lektionerna med ett dressyrpass på ridbanan, jag hade MP och red för Peppe. Hon var fin, men kom inte riktigt fram i början, och ville absolut inte ha bogarna på rätt plats. Så det blev mycket arbete utåtställd på volter, lång - låg och rund, eller hög och rund form, där jag pressade in bakben och bogar där de skulle vara. Det fick loss henne. Under passet var jag noga med att jag kunde variera form, böjning, tempo osv utan tjaft. Helt enkelt lydnadsträning där jag stretchade loss henne.
I galopparbetet jobbade vi mycket byten, skolor, tempoväxlingar och arbetspiruetter. Det var riktigt roligt, även om lektionen kanske spårade lite här... Haha!
Avslutades med en jättefin, sjösvettig MP, och nöjd ryttare.

Campari löshoppades för Harald. Det gick helt okay, med tanke på att det gick åt helskotta sist. Vi hoppade den vanliga linjen, räcke - 7 m - oxer. För att få Campari lite mer uppmärksam la vi en bom mellan hindren, så att hon fick lite hjälp. Vissa språng hoppar hon trevligt på, men inte ens när hindren ligger på dryga metern hoppar hon. Det är mer gymnastik eller ngt sådant.
Hon har i nuläget vuxit en del, och hade väldigt svårt för vänster galopp. Detta är någonting som antagligen har med hennes växtperiod att göra.

Tsunami fick jobba direkt efter skolan. Det blev lite dressyrjobb i stora ridhuset, men Tsunami tänkte annorlunda. Hopp och studs var mer på hennes schema, hon har ju fått vila i helgen, pga lite olika anledningar. Först och främst pga någon som verkligen har gjort bort sig, big time. Men i varje fall, när Tsunami fått utlopp för sin överskottsenergi så var hon riktigt fin! Blir bara mer och mer nöjd med henne, hon börjar se ut som en häst när jag jobbar henne nu! En helt ny lägstaform, och framför allt kan jag korta ihop henne mycket mer. Kuuuul! :)


Harald fick stå för bilden! Harald Jönsson är hans namn, välkänd domare.

Can't wait

Om exakt en vecka ska den komma, min nya mobil, och om jag har riktig, riktig, riktig tur kommer den redan på fredag. Kan ju alltid hoppas!

Vad är det för mobil då? En vit Iphone 4s ♥


Fotouppgift

Min bror hade som fotoläxa att ta ett kort som skulle efterlikna ett målat porträtt. Till detta ska han även berätta lite om konstnären etc, men just den biten skiter jag lite i, haha! Jag hjälpte honom att fota och visade lite redigering, snäll som jag är!

Första bilden är bilden vi skulle efterlikna, sedan kommer originalbilden och sist kommer den färdiga bilden.
Bild av Brian Rees
Vi valde att ha en egen liten touch på bilden, och valde lite annan färgsättning, även om vi följde originalet väldigt mycket. Men vi är nöjda med resultatet, och jag är nöjd med min första prestation i Photoshop CS 5 som min bror fixat - loooovely kallas det!! :D

Hunger games

Var så nöjd med filmen - The hunger games! Har sedan lång tid tillbaka läst böckerna, allt eftersom de kommit ut, och varit riktigt spänd inför filmen. Så för er som läst böckerna kan jag bara säga; gå och se filmen, den är helt klart sevärd!
För er som inte läst böckerna - gå absolut och se filmen, den lär vara ännu grymmare för er! Utan en förutbestämd bild skapar filmen rätt stämning och man lever sig verkligen in i handlingen. De får verkligen med allt under de 2 timmarna och 26 (?) minuterna den var. Awesome!



Fredagens pass

Här kommer fredagens ridspass för mina skruttar:

Campari: Ind. val i skolan, innebär att hon var med på lektion igen. Denna gången linade jag henne ett par varv innan jag gick till skolan. Väl där gick jag in direkt i ridhuset, där jag satt upp själv, från backen. Längde iof lädren för att komma upp, men annars var hon jätteduktig! Red även med spö för första gången, mitt lilla rosa hoppspö. Använde det även i förstärkande syfte, och hon förstod exakt vad det innebar!

Vi var tätekipage idag. Det innebär att vi gick själva först framför Moa på Disa och Jimmy på Bisou. De andra hade hjälp av Peppe och Annika, då de inte kommit lika långt inom ridningen. Gick bra, fick träna på att korta traven lite så att de andra kunde hänga med. Avslutade med att galoppera i båda varv i en framåttänkande galopp. Gick jättebra, även om hon blev lite trött!

Stort minus - mina stövlars dragkedja sprack! Dessa måste nu in på lagning...

Tsunami
: Fick gå på galoppbanan. Hon var supertaggad direkt, och visste exakt vad som stod på schemat. Hon var överallt och ingenstans, pigg och glad. Cantrade några varv, och släppte henne på slutet. Jiisses vilken galopp hon fick fram! Där kände man av fullblodet i henne, det här tyckte hon ju om! Som avslut var det samlad galopp ett halvt varv, sen blev det trav ett varv innan vi skrittade av.

Duktiga hästar som var helt slut efter dagens pass! Fick tom sms med frågor om vad jag gjort med mina hästar, då Campari spenderade resten av dagen raklång i hagen, och Tsunami stod och sov bredvid. Söööööta!!

Riktig ponnyryttarredigering på denna bild, men fick bli den ändå!


Nyttig blåbärspaj

Igår blev det bakning på schemat för mig och bror, dock med nyttig paj. Pajen består av nästan inget socker eller fett alls. Den var god, även om jag inte kan säga att den såg överdrivet god ut när vi tog ut den ur ugnen. Det bästa är nog att man känner sig nyttig när man äter den!



Receptet då för alla er som vill testa denna nyttiga paj;
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
1,5 dl fiberhavregryn
2 tsk vaniljsocker
3 tsm kardemumma (vi stötte vår själv, men färdigmald funkar fint det med!)
2 msk kanel
3 msk sukros
75 g rumstempererat smör
1 ägg


lite smör till formen
3 - 4 dl blåbär
potatismjöl efter smak

Sätt på ugnen 225°

Börja med att mixa nötter, mandlar och gryn till ett jämnt mjöl. Häll över i en bunke, blanda alla torra ingredienser samt smöret.

Vispa ägget i en skål för sig. Blanda i den i smeten sist, och blanda till en jämn röra.

Smöra en ugnssäker form, häll sedan i blåbären. Strö över lite potatismjöl. Var försiktig - för mycket mjöl resulterar i ett geléaktigt resultat.

Häll över röran, och in i ugnen när du fått den jämnt utdelad över bären.

Den ska vara i ugnen 15 - 20 minuter.

Serveras med kesella vanilj, eller en klick vaniljglass (gammeldags vanilj isf!). Enligt oss var dock kesellan det godare alternativet!



Dagens mat

Idag har vi varit nere på stan och sprungit omkring. Hittat ett abonemang jag verkligen vill signa, så ska ringa Micke imorgon och fortsätta mitt tjat. Supererbjudande, som aldrig kommer tillbaka, då de går i back på det.

Annars har vi ätit god mat, spelat tv-spel och nu är det en paj i ugnen. På schemat står nyttig blåbärspaj med lite vaniljglass och War Horse!

Bild på paj och utvärdering av filmer kommer inatt eller efter gymmet imorgon!

Tortellini med skinka i, soltorkade tomater, pesto och mozzarella - sjukt gott!


Picnik

Det är så synd att Picnik ska läggas ner i april, och jag kommer använda det flitigt tills dess. Har ju äntligen börjat få lite foto-inspiration igen, så skönt! Speciellt nu när jag är i göteborg med min bror och ska hjälpa honom med lite fotouppgifter han har att göra.

Tänkte bjuda er på två bilder jag använt för att visa honom vilken skillnad redigering på porträtt. Under helgen kan jag lägga ut fler bilder om ni vill? Vi ska snart ut för att ta lite olika kort på natur osv, dessa kommer jag sedan visa honom lite olika sorters redigering för bilder. Det kan ju faktiskt göra en hel bild!

Bjuder även på min nya omslagsbild till facebook, tycker faktiskt om den! :)


Älskade träningsvärk

Hur skönt är det inte att vakna och känna att träningsvärken kommer krypande? Igår fick min bror äran att bossa runt med mig på gymmet, fokus på mage, rygg och armar. Magen är ju den jag vill få lite mer fit utseendemässigt, men det är styrkan i mina armar som jag verkligen måste jobba upp. Jag kände under sista setet med hantlarna hur min vänsterarm försvann helt, så den ska få sig lite extrajobb framöver!

Det är helt klart bäst att gymma med folk som är riktigt motiverade, och på ett gym där all utrustning finns. Så skönt med rätt maskiner och verktyg! Imorgon blir det fokus på ben, där jag får se vad mitt knä tycker och tänker helt enkelt.

Vi avslutade kvällen med pizza från Tomas! Haha, såå gott, och mina vänner vet vad jag saknat den pizzan... Tror jag tjatat om den i en halv evighet? I varje fall sen jag fick smaka den.

På pizzan var följande; tomatsås, ost, kebabkött, kyckling (tillval), lök, sallad, gurka, fetaost och mellanstark sås.

Det enda jag gav till Kim var mina tomatbitar, dem har jag inte riktigt lärt mig att äta ännu, men det kommer det med. För ett år sedan hade jag bara skrattat åt dem som åt den pizzan - den skulle jag aldrig få i mig!

Kvällen avslutades med film, mörk choklad och nötter. Sjukt härlig kväll!

Denna helgen ska gå åt att lära min bror hur man använder kameran rätt och hur man sedan kan redigera bilderna för att få dem som man vill! :)


Jag HAR talang

"Jag har precis ridit ett underbart pass på Leso! Tack för hjälpen här om dagen gumman, du har en sån talang! <3"

Fick detta sms utav Cri tidigare idag, och det har helt klart gjort min dag! Jag har vacklat så på sistone, men nu går allt min väg. Tsunami är fin, finare än någonsin! Campari går från klarhet till klarhet. Jag börjar komma tillbaka till ridningen. Jag har kommit igång med gymmandet igen.

Det flyter! Jag kämpar inte motströms, utan har hittat en ström åt mitt håll! Så skönt, härligt är vad det är.

Ja, jag har talang. Det har jag, annars hade jag aldrig tagit mig så långt med alla mina hästar, och jag måste väl inse det. Men jag kan inte ta mig hela vägen på bara talang, men jag börjar känna mig redo att satsa. Det är vad jag ska göra nu, I'm gonna go for it!


PA

Igår var jag och Cristina ambitiösa igen! Vi gjorde den sista studien i vår beteendestudie. Om 4 veckor ska vi lämna in den med slutrapport och allt. Mitt mål är att jobba intensivt med det nu så man kan ha en chill vecka på slutet och bara gå igenom den ett par gånger för att extrakolla hur resultatet blev.

Men efter det red vi en sväng innan vi gav oss tillbaka till skolan, så jag kunde komma i tid till utsläppet i morse.

Jag fick i varje fall rida Lesino igår, Cristinas söta lilla gammelgubbe, men som hon startar upp till * fälttävlan med! Vi red bara ett kort pass på ridbanan, ca 30 - 40 minuter, och jag och Lesino red mest lösgörande arbete med ordentlig aktivitet bakifrån. Jag gillade faktiskt den lilla skrutten skarpt! Han påminde lite om Bistro, men även Kungen och Tsunami. Han spände sig lätt, ville inte gärna ta stöd i handen, knäppte av i nacken och fegade ut lite. Precis min typ av häst! ;)

Vi red mycket böjande, utåtböjda volter, där man verkligen överställer utåt, men man låter dem inte tippa in i volten, utan håller koll på innerbogen. Ur dem tänkte jag framåt och rakställde. I varje fall så lossnade han fint på detta, och höll en relativt jämn kontakt med bettet och hade trevliga, aktiva bakben.

I galoppen kunde jag ganska fort känna att han ville skjuta in rumpan. Där blev det då mest öppna på spåret, men vi jobbade inte mycket i galopp då han varit lite sjuk.

Men överlag en riktigt trevlig liten ponnyhäst som jag kommer se till att få rida på igen! ;) Har ju bara ridit ut och busat med honom.. (a)

Stinis red Ior, hennes lite yngre förmåga. Riktigt fin är han när han kommer på plats! :) Tror de kommer bli riktiga stjärnor, och några att se upp på vid terrängbanan i framtiden!


Uppe med tuppen

Var upp tidigt denna morgon och hade utsläpp tillsammans med Alicia. Gick på kanske 15 - 20 min? Max. Haha, så skönt när det går fort och smidigt att ta utsläppet, och sedan blir man så sjukt pigg när man väl är igång. Dock pallade jag inte att äta frukost då, utan sitter nu och väntar på Victoria och Sofie, som är så sjukt sega. Försökt att få kontakt med dem i en halvtimme, så de måste fasiken sova djupt!

Nu har vi ridning/hovslageri på schemat, följt av engelska. Trevligt. Efter det blir det att rida hästarna och ge sig av till Cristina för att slutföra vårt PA.

Men nu ska jag springa och väcka lite folk! Vad hittar ni på idag då? :)


Snart

Just nu sitter jag och läser igenom ett häfte inför nationella proven i Svenska B. Intressant, det är det, men jag fryser som satan och vill bara att tiden ska gå. Om 1,5 timme är jag nere på Fjellare, då blir det hoppträning för mig och Tsunamin!

Jag ska fortsätta vara ambitiös och plugga nu, men skriver om träningen här senare! :)

Fullt upp

Gårdagen gick i ett!

Jag började dagen med att gå upp klockan 06.00. Slängde ihop lite havregrynsgröt och drog till stallet (i full storm) för att ha utsläpp. Det var inte jätteroligt, men blev erbjuden pengar för att ta det, och skulle ändå rida på fm/morgonen. 

Tsunami red jag i stora ridhuset, direkt efter att jag haft utsläpp. Jag jobbade hene i en mjuk och trevlig form, för att vara på henne. I galoppen jobbade jag över en liten bock, mest för att förebereda henne inför veckan, som innehåller två hoppass. Här red jag på volten, och tanken var att hon bara skulle rulla över sockerbiten utan att göra för stor sak utav den. I början blev hon lite pigg och "stissig", men efter ett par gånger över bocken lugnade hon ner sig och rullade bara över i samma takt och rytm.

Dock har hon tappat mycket i kondis, och passen hon ska gå med hoppning kommer hon inte att gå fullt ut på. Till helgen är det vila på schemat för henne. Idag (tisdag) är det hoppning med specialidrotten, vilket blir under eftermiddagen. Imorgon eller på torsdag blir det nog ridning på hackamore, väldigt lugnt pass med andra ord. Fredag morgon består av hoppning igen, sen chillar hon på livet åtminstone under lördagen.

Under em igår fick även Campari löshoppas, vilket gick ok, varken mer eller mindre. Hon behöver träna - mycket!

Även ett pass med MP reds, hoppning. Här lekte vi draghäst åt unghästarna, och vår påläggskalv var Nathalie med Dubai. Trevligt, men tyckte inte riktigt om att hoppa henne. Hon hade ingen direkt egen bjudning, och var svår att reglera fram till en distans. Dock gick hon som en klocka, hoppade i alla lägen, men var lite tråkig. Perfekt läromästare!

Det var lite från gårdagen, dagens händelser uppdaterar jag er om under dagens gång.. ;)



Veckans schema ;)


Intensivt

Idag har jag varit igång från det att jag gick upp kl 9 (typ), och är fortfarande igång. Snoozade bort 30 minuter, så min tidsplan blev lite fucked up. Gjorde mig klar för att dra på typ 5 - 10 minuter, sen var det bara att cykla ner till Fjellare med en macka i högsta hugg.

Väl nere på Fjellare hann jag se när Anna startade Leo, en häst hon har på lån. Träffade även Heidi och Kim, saknade människor från ett saknat stall! Lätt grymmaste (skönaste) stallet jag stått i här nere i Halmstad. Dock passade det inte efter skadan 2010, så då blev det flytt.

Iaf, efter att Anna ridit drog jag t stallet och fixade allt utom ridningen. Sen tillbaka till Fjellare, kollade lite till på tävlingarna, träffade trevligt folk etc. Efter att Anna ridit sin andra start för dagen, denna gången på Cinderella, drog jag och Mattis in till Harplinge och handlade lite. Sen åkte vi hem och gjorde fattiga riddare. Gott, gott!

Runt två var det dags att dra tillbaka till Fjellare. Denna gång såg jag Annas sista ritt, höll Mattis sällskap ett tag och sedan iväg till stallet igen. Nu red jag, stack in i lilla så fort de byggt bort där inne. Tsunami var fin, lite tjafsig, men fortfarande fin. Hon var dock tröööött på slutet, jag måste verkligen börja jobba kondis och styrka nu. Vi ligger ju lite efter om man säger så...

Jag fixade en hel del annat under dagen med, men det pallar jag inte att skriva om. Nu ska jag skriva en uppsats (som ska vara inne innan 23.55) och kanske fixa lite mat under kvällen? Jaja, det märks. ;)

Jag var duktig och målade av mina hästar ;) Vackert? Likt iaf! haha

 

Skabbig bild, I know, men snart blire ny mobil och ny kamera ;D


Gray today

Usch, sån där tråkig grå dag idag. Det är då man önskade att man hade asballa kläder eller ngt annat att lysa upp med. Får nöja mig med att spöka ut hästarna i en Caribbean Blue outfit eller ngt. Även om jag nu inte gjorde det när jag var i stallet förut. Men ändå!

Fett sugen på italiensk glass, som jag och Cri var och åt igår. Nya favoriten är lätt glassen Cookie. Sjukt god glass med kakbitar i. Lite som Ben & Jerry typ. FETINGGOTT!

Tänkte mest uppdatera för att ni skulle få veta att jag lever. Mer eller mindre iaf.. ;)

Tsunami red jag ut tsm med Matilda på Ortencia. Vi red travrundan, en runda som bara tar 30-40 minuter, med bra vägar. Blev mest travarbete, men även en del galopp. Avslutade med att låta dem sträcka ut några meter (dvs; Ortencia sprang som tusan och Tsunami längde steget lite typ ^^). Härligt vare iaf!

Ikv blire la typ film med folket lr ngt? Ska ta hem så många filmer, börjar komma in i en sådan period. Imorgon ska det även skrivas en uppsats, som ska lämnas in imorgon. Jag ska vara duktig och göra det också - amen!


Hur ser era planer ut? :)


Fin hest

Härliga lilla hästen var sjukt fin idag! :) Eller ja, inte speciellt sådär wow om man skulle jämföra med ngn annan. Men fortfarande, sjukt nöjd med min skrutt, inte ett enda ryck!

Dock måste jag säga att hon är trevligare att rida barbacka, och jag tror hon trivdes bättre med det. Då fick hon vara fri över ryggen. Men när jag kände över henne idag så var hon inte ens öm. Härligt! :D

Vad jobbade vi med då? Jag jobbade mycket med tempoväxlingar och böjningar. Red många övningar som Jens visade mig. Som vanligt hjälpte det, och hon blev mycket lugnare i munnen och böjde sig runt skänkeln. Sedan gick vi över till övergångar. Mycket skritt - trav, trav - galopp. När jag kände att de satt och hon var vaken för skänkeln blev det dags att gå över till galopparbetet på riktigt.

I galoppen red jag längs med spåret (red på utebanan, som är ca 70x70 kanske? Nej, ännu större), med volter i hörnen. Volterna var mellan 8 - 10 m i diameter, och ur volterna fyllde jag i galoppen och drev fram henne. Jag reste mig lite ur sadeln och drev fram henne ordentligt. Innan hörnen tog jag tillbaka henne och gjorde henne klar för volten. När hon lyssnade väl på detta började jag jobba henne i öppnor mellan volterna. Avslutade med diagonalslutor följda av ett byte.

Red inte länge, och avslutade lång och låg i alla gångarter. Men det är så härligt att vara på väg tillbaka! :D


Off to the stable

Ska precis dra iväg till stallet, så fort jag får svar från Victoria om var hon ställt cykeln.

Blir jobb på utebanan för Tsunami skulle jag tro, sen är det bara de vanliga stallsysslorna; mocka, halma, hösilera, fixa kraft & vatten. Ta in hästarna, linda Tsunami typ. Ska även ta in Magge och linda honom, men det går ju på ngn minut, så det är ganska lugnt! ;)

Bildbrist, så fick på bli en bild på mig at the moment. ;) På mig har jag för dagen: Piké från BML (sponsrad tröja), ridbyxor från crw, KL strumpor - bruna ofc. Till detta blir det en KL mössa, strömsholmströja och en jacka från Carlings. :)

Bloggtorka - verkligen

Jag har sjuk bloggtorka, och får ofta frågor om jag inte kan uppdatera mer. Haha, då får ni väl ge mig tips på vad jag ska uppdatera om!

Jag har fått önskemål om åsiktsinlägg. Men vet inte riktigt vad jag skulle skriva om då. Jag skulle ju kunna ta upp ngt traditionellt, om kanske bett/ skoning/ ridtravare/ hur tidigt man ska rida in unghästar. Men vad tycker ni? :)

Jag ska försöka fixa mer bilder i helgen, och kanske Sofie kan ta kort när jag rider Campari, kanske. Dock är ju Sofie sjuk och Campari har en tappsko, så vi får helt enkelt se hur det går med det.

Nu ska jag engagera mig lite i vad vi ska jobba med på lektionen, så kommer det inlägg lite senare istället! :)

Bild från vår redovisning. Flockbeteende i Cristinas A.S. :)


Härligt

Idag blev båda hästarna motionerade under sista passet, ind. valet som var mellan 12.45 - 16.10. Härligt när man kan motionera sina hästar under lektionstid liksom. Fett nice!

Campari fick jobba lite lätt. Mycket på linan, inspänd med övergångar. Hon bär sig väl i skritt och trav, har hittat formen och aktiverar bakbenen. Hon har även börjat kunna galoppera på lina och inspänd, så tror det släpper där inom 14 dagar. Vi har ju faktiskt börjat galoppera uppsuttet, det får ni ett inlägg om lite senare. Det var en intressant ridtur om man säger så...

I varje fall så avslutade vi dagens pass med att skritta och trava lite på volten. Bara några varv. Blir ett riktigt pass i helgen, med mycket övergångar så att hon lär sig kommandon osv. Jag börjar tro mer och mer på den där hästen. Ofta får jag även höra att - Behåll den där Fanny, den är ju jättetrevlig. Sälj din tokhäst och ha denna istället! Men nej! Campari komme rgöra någon annan väldigt lycklig efter treårstestet.



Tsunami fick jobba på lina i lilla ridhuset. Hon var så duktig skruttan. Jobbade övergångar till 1000. Det var skritt - trav, trav - galopp, trav - halt, skritt - galopp osv. Jobbigt var det, det märktes. Men välbehövligt. Imorgon blir det lite lättare jobb på ridbanan, och i helgen blir det att klättra eller cantra! Får se lite, men härligt blir det oavsett. :D


Tsunami i Camparis träns. Tkr det passar henne asbra, och ska helt klart införskaffa ett till henne. Dock beslutsångest. Brunt eller svart?

Inga bildbevis - tyvärr

Igårkväll, klockan 20.50 bestämde jag mig för att rida barbacka på min skrutt! Haha, jag vet, jag är tokig! Inte suttit på henne sedan söndagen, då hon var helt crazy (och jag var rädd att hon överansträngt benet, så vi tog det lite lugnt). Så pratade jag lite med min kära mami och Erica, och vi har sagt att jag ska börja sätta igång henne så smått igen. Hon har så mycket energi, och har varit fin i benet sedan början av förra helgen.

Sagt och gjort, igår följde Sofie med mig till stallet, och jag fick lite småryck. Satt upp barbacka! Sjukt snäll var min skrutt till på köpet. Så sjukt kul! :) Hon var jättesnäll, lite spänd här och där på väg till ridhuset, men väl där jobbade hon avspänt och bra. Lånade Camparis träns, och hon var så sjukt snygg i det! Så nu blir det att införskaffa ett liknande, men tror kanske det blir ett brunt? Men jag vet inte ännu...

I varje fall så blev det mest jobb i skritt, men även trav och galopp. Hon har så härlig galopp, det trodde jag aldrig att jag skulle säga. Men när hon släpper efter och bara jobbar blir hon riktigt gullig. Sen fick Sofie sitta upp lite. Kul, de flesta av mina vänner har sett Tsunami få rycket minst en gång. När Sofie är med är hon alltid aslugn! Haha, tycker det är asroligt. Därför fick hon sitta upp en stund, lite skritt och trav, och Tsunami var snäll. Duktiga cheyor!

Så nu är jag en happy girl, och kan inte vänta tills i em, då det blir mer jobb på skruttan! :D

Fick denna på min tidslinje på Fb av söta Sofie. Haha, stämmer så bra på mig! Till på köpet är det riktat mot en viss lärare, som verkar lagga gärnet när det gäller mig? Haha, jag har aldrig haft sådana problem förut ju!


Söka jobb

Herregud! Kollade nyss mitt konto, och är så gott som pank. Därför fick jag extra panik när jag insåg att jag inte sökt semestervikariat. (sommarjobb)

Därför sitter jag nu och sliter med CV, personliga brev etc. Jobbigt bara att de flesta tjänster redan blivit tillsatta. Fml! Men, gör det bästa utav situationen och söker nu massa jobb. Bara att hoppas att det nappar någonstans. Tänkte ju vara hemma denna sommar, träna, tävla och umgås med gamla buddies. Till hösten får det la bli Flyinge, eller typ stanna någonstans i Halmstad? Vore asnice det med.. :)



Litet utdrag av mina flikar. Söka jobb, jobb jobb.. Fan att jag inte kan ta hem lite pållar och tävla/rida i sommar, men det har jag inte plats för. Så, gör det bästa utav situationen helt enkelt.

Någon av er som sitter i min sits? Eller har ni sommarjobb? Eller kanske ni inte vill ha? :)


Borta

Har haft värsta depperioden, så blogg och internet har inte varit igång. Jag har sovit som satan denna helgen, lördag - söndag sov jag 14 timmar! Jag är van vid att sova 5-6 timmar typ? Haha, men skönt var det. Inatt klämde jag till med 10 timmar typ. Mysigt!

Annars har livet flutit på. Ska rida Campari i em tsm med Matilda, och hitta på ngt med Tsunami. Skrittjobb i ridhuset kanske, det är välbehövligt. Hon får bara skritta de kommande dagarna, så jag blir av med hältan ordentligt innan jag sätter igång henne. Men det är skönt, hon är knappt halt längre! Muggen har jag nästan slutat att behandla, det är inte lerigt ute längre. Jag har sista 6-7 dagarna bara borstat av muggen, pillat bort de värsta skorporna. Sen har jag spritat, och ibland vaselinat. Mer än hälften av muggen är borta nu, kan ta kort i em och visa er!

Annars då? Campari är en stjärna, verkligen! Gud, jag avgudar den lilla hästen! Synd att hon inte har de kvalitéer jag eftersöker, eller storleken. Kommer bli assnäll. Här om dagen tog jag av henne grimman - när jag red! Hon vände bak huvudet och lät mig ta av den. Så söt!

Men nu ska jag iväg till stallet! Ha det awesome idag people :)

Dessa köpte jag i fredags, hade på mig ute i fredags! SÅ snygga :D Måste dock krympa dem i tvätten


Wanties

Jag har blivit en riktig shopaholic! Gosh, måste skaffa jobb, måste skaffa pengar. Här har ni iaf ytterligare lite som står på min önskelista!


 

Det är någonting speciellt med shorts! Just nu vill jag verkligen ha ett par i skinn, ett par svarta och ett par vita. De längst ner kommer antagligen få följa med mig hem imorgon, i svart eller vitt. Har dock inte bestämt mig för vilken färg ännu... ;) Gillar alla här skarpt, dock tror jag aldrig att jag kommer ha råd med Kenzashortsen. Kostar liksom 1200:- och jag har ju lite annat att lägga mina pengar på också. Men man kan ju alltid drömma!


Projektarbete

Jag och Cristina är just nu riktigt duktiga. Vi har tagit oss i kragen och sitter och jobbar på vårat PA. Vi gör beteendestudien på skolhästarna.

Vårat arbete går ut på att göra en beteendestudie på stress vid fodring hos hästar i stall kontra active stable. Vi har valt ut individer i båda miljöerna som har likheter med varandra. Vi har de lite mer stressade, de som är lite avsvkärmade och de som brukar befinna sig mitt i smeten s.a.s.

Skolans hästar är Balsac, Frigolit och Dido.

Active Stable hästarna är Wilma, Lesino och "P"

Idag kommer vi sitta och fylla i en tabell var 5e/10e minut, där vi rapporterar rörelse, puls och temp hos hästarna. Vilka gör utfall mot andra? Vilka chillar på livet, och väntar på sin tur?

Det är ett intressant arbete. Är det någon skillnad på hästarna beroende på miljö, utrymme och rutiner? Dock är det ett tungt arbete. Vi har närmare 20 böcker att sammanställa för att få fram allt fakta, vi måste spendera många timmar i stallet och observera etc, etc.


Jag vore ingenting utan dig

Vad händer med Tsunami? Varför skriver jag inte så mkt längre?

Ja, jag är sjukt depp just nu. Jag har kämpat som en tok för att komma tillbaka upp på hästryggen. Men när jag väl är fit for fight, då är inte min häst det. Jag har redan fått ställa in två tävlingsplaner. Idag skulle vi startat en pay & jump - 1m, och nästa helg en lokal hoppning 1m & 1,10 m. Men så är hon halt. Hon har så grym mugg att hon varit halt till och från sen hon kom ner, för tre veckor sedan. Vissa dagar är hon bra, och sen så kommer det tillbaka.

Lyckan var total förra veckan, både jag och Tsunami mådde bra. Jag var så sjukt glad, jag var busig och hoppade lite. Eller ja, lite och lite. Lätt som en plätt klippte vi hinder upp till 130, och det kändes som att vi var på väg tillbaka! Hon slutade tjafsa när jag red själv, det var lätt att jobba dressyr/markarbete på utebanan. Inte alls mycket bock och bus. Men så kom helgen, och hon blev halt igen.

Jag tvättar, rengör, torkar och smörjer. Jag lindar benen med tjocka paddar, varvat med BoT över natten. Ändå är hon jättesvullen vänster fram och höger bak på morgonen. När jag tar in henne är det mycket bättre, men sen kommer det tillbaka. Så fort hon står still en stund rinner det till och hon blir tjock i benen.

Är det inte bättre efter helgen ringer jag ut en veterinär. Jag orkar inte mer, utan är redo att behandla - igen, om det behövs. Jag vill tillbaka, jag är så sjukt pepp på att ta oss upp på nya höjder och nivåer denna sommar. Vi avslutade ju på topp i höstas. Allting kändes så bra! Men, det är la bara att vänta ut.

(vänster bak)


Sovmorgon

Fick just veta att första lektionen är inställd. Hur glad blir man inte på en skala då? Haha, så nu börjar jag inte förän klockan 12.45, och då ska jag och Cristina göra vårat PA arbete. Sjukt ambitiöst.

Nu blire att sova, sen plugga eller ngt. Så, medans ni är i skolan eller vad ni nu gör, så ska jag chilla lite på livet. Härligt att veta att jag är nästan klar i stallet till på köpet, bara att mocka kvar. Det är nog det bästa med att ha utsläpp på morgonen innan skolan börjar.

Ha det super, så hörs vi senare! :D


Bild på Cristina, då jag stal hennes dator för detta inlägg.. ;)


Off to the stable

Skolan är snart slut, och då blir det direkt iväg till stallet. Longera Tsunami och tvätta svansen på Lillan.

Jag vill bara att allt ska bli bra, att Tsunamis mugg ger sig och att hon slutar vara halt var och varannan dag. Att Campari får på sig en ny sko v. fram, som hon så fint drog av sig i torsdags. Jag vill komma igång igen, aim for the top! Just nu är motivationen till att rida i bott. Det är inte kul att när jag väl blir bra i mitt knä så kan jag inte rida för att hästen inte är fräsh.

1000 olika tankar spinner i huvudet, om allt och ingenting. Jag pallar inte mycket alls. Ikväll blir det nog till att chilla på livet lite allmänt sådär, och ta tag i det imorgon igen. Typ så iaf! ;)


Bli bra skrutt!!


Shoes

Helt galet sugen på att shoppa sönder min plånbok! Så får nöja mig med att kolla på dem, och börja spara. Ett par utav dessa skorna ska jag iaf införskaffa! ;)




(u gotta loooove these!)




Oj oj oj

Haha, har verkligen inte haft tid att sitta vid datorn på sistone, och så fort jag gjort det har det bara varit en hav minut, max!

Vad har jag gjort då? Förra veckan var jag ju stallchef, och Tsunami halt. Då hände inte mkt, jag pallade bara inte att sitta vid datorn när jag väl var ledig.

I måndags gick jag på lov en hel vecka. skönt! Då har jag passat på att leva lite, lyckats vända på dygnet, och haft sjukt kul! Ridit - hoppat min tokfia - och älskat mitt liv. Typ så. ;)

Helgen har jag spenderat som en stadsflicka igen, ganska kul om jag ska vara ärlig. Det är vid sådana tillfällen man önskar att man kunde ha två liv. Fredagen spenderades i Götet med lilla Sofie. Askul, och jag var duktig och höll i mina pengar, blev bara nya brillor.

Lördagen spenderades i Halmstad, har vaktat Holms lägenhet tsm med Sofie (passat djuren) och idag drog jag tbx t skolan.

Lite kort om hur mina två senaste veckor spenderats sådär! Vad har ni gjort?


RSS 2.0