Sneak peak

Detta gjorde jag och min stjärna idag... :) bilder i mängder kommer!


Wild ones

Nya skor inför nästa månads big thing. :)


To Become Great

Måste ta mig in till stan här i veckan. Har en liten inköpslista, som behöver betas av.

  • Skärmskydd till iphonen
  • Nya joggingskor
  • Iphone armband - så man kan ha mobilen med muuuusik runt armen när man är ute och joggar.
  • Nya träningskläder
  • Case till mobilen
  • Kläder. I mängder

Denna lista får jag dock beta av lite i taget. Ringde Micke och frågade om han ville sponsra med nya skor till mig. hade ju varit riktigt grymt, så kan jag lägga lite pengar på ett par bra joggingbyxor. Jag är så sjukt pepp på att ta tag i träningen igen! Har redan tänkt ut rundor jag ska springa när jag kommer hem.. ;)

 

 


Terräng

Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i ett sådant lyckorus genom att träna terräng på min skrutthäst. Men shit, igår imponerade Tsunami på mig! Trots att jag inte tränat terräng på närmare två år, sist var sommaren 2010, var hon riktigt söt! Det var bara att styra, stötta och hålla i sig. Typ.

När jag tränade sist fick jag träna privat, med bara en häst till i gruppen som drag. Annars fick hon rycket; bockade, reste sig och sprang överallt och ingenstans. Med tanke på att hon var så sjukt stor var det inte så intressant för mig att fortsätta med en småknäpp häst ute i skogen.

Men igår då? Så grym var hon. Hoppade mest småhinder i början, hon var lite småvinglig sådär. Men fortfarande, hon hade hållit sig lugn under hela uppvärmningen. Detta trots att vi ridit 10 pers runt galoppbanan. Så att hon var lite stark och flamsig de första sprången, det gjorde inte mig så mycket.

När vi väl kom till ridning och hon förstod det hela var ho så härlig. Hoppade hinder upp till motsvarande 1m/lätt klass. Kan inte riktigt begära mer med tanke på hennes orutin... ;) Men Peppe vart nöjd!

Bilder kommer förhoppningsvis ikv! :)

Gammal bild på mig och min kung!


Babyboom!

Tidig morgon föddes min nya stjärna. Yes, väljer att kalla henne för min nya stjärna, hoppstammat sto e. Bonaparte Z ue. Landlord. Detta då min kära syster valt att gå över till dressyr.. ;) Sjävklart tillhör hon familjen, men bor hon kvar hos oss framöver är det jag som tänker lägga vantarna på denna lilla skönhet.

Namnet har vi pratat om länge, och bestämt oavsett kön - Step Up (for fame)! F - Fanny A - Annica  M - Michael E - Erica... "vårat" lilla prefix :)


Nästa helg blir det hemfärd för att träffa lillstjärnan! (:

Next week

Jag kommer inte ihåg hur mkt jag berättat, men hade uppenbarligen glömt att meddela min kära mamma - och syster om detta... Iaf, nästa vecka blir nog den härligaste skolveckan på läääänge! En riktigt rolig vecka kan man ju till och med hoppas på.

Imorgon anländer 10 holländare + 10 finländare till vår lilla skola. Vi ska under veckan utföra ett biologiarbete, som har met Sätran att göra (tror jag), massa vattenprover, föreläsningar på engelska och sjukt mycket flumm!

Planerna inför veckan är dessa;
  • Måndag: Åka till Tylösand, träffa nykomlingarna. Äta maaat! ♥
  • Tisdag: Rida längs med Sätran, stanna och ta vattenprover emellanåt. Jag ska ha min grå knäppstare. Första gången i lastbil för henne. Intressant.
    Avlsutar dagen med laserdome och mat på Harrys.
  • Onsdag: Paddla kanot resten utav sträckan. Kvällen avslutas med bowling på B&B och mat.
  • Torsdag: Högskolan. Analysera proverna, sammanfatta värdena och ha vissa föreläsningar på engelska. Ridning på Fjellare på kvällen. (Där vet jag dock inte om jag ska vara med. Måste jobba mina egna skrutthästar också ju.)
  • Fredag: Flyinge! På kvällen blir det hemfärd till väääärmland! ♥

 


Standing in a V-formation

Shiet vad tankarna drar igång när man håller på i stallet, utan någon/någonting som stör. Eller jo, har en katt här som tror sig göra ett bättre jobb än jag -tveksamt... (; Men lever gör jag, även om jag halvt som halvt stressar ihjäl mig för att få denna dagen att gå ihop.. Haha!


Fullt ös - medvetslös

Jag har ingen aning om hur jag ska hinna med mitt liv denna helg. Jag är bokstavligt talat bokad dygnet runt tills måndag. I'm gonna die!
Till att börja med har jag en slutrapport till PAt som ska lämnas in på måndag. Yeeesh liksom - hur ska jag hinna med den? Imorgon jobbar jag på Fjellare 7-12, sen drar jag och fixar mitt stall. Släpper nog bara mina hästar i ridhuset, Tsunami har ju ganska dum tappsko som ställer till mina planer lite.

Så fort jag är klar där blir det fort som satan tillbaka till skolan, duscha, fixa kläder etc. och sedan vidare till Cristina (tror jag) eller om hon hämtar mig på vägen. Vi ska upp till Falkenberg, för att äta middag hos lilla Mattis som fyllde år i veckan! Efter det blir det ofc utgång! (då jag inte har råd att köpa ngn dricka alls själv blir det att fixa folk som bjuder.. ^^)

Hem någon gång under natten (3-bussen kanske?), sova ngn timme. Upp vid 6 - fodring och utsläpp på Prästgården. Därefter vidare, 07.20 ska jag vara på Fjellare och fodra kraffodret. Jobba till 11/12. Skriva PA-rapport, tillbaka till Fjellare runt 14/15. Jobba ngn timme, vidare fixa mina hästar. Resten av dygnet skriva PA, räknar med att vara pigg nog att trycka i mig middag med.. hehe!

Måndag fortsätter likadant. Upp tidigt, eventuellt utsläpp på Präst. Vidare till fjellare - samma procedur. 11.00 första lektionen, slutar vid 16.00. Efter lunchen ska jag göra mitt dressyrprov inför flyinge. Löshoppa Campari, jobba Tsunami. På kvällen in til stan med lite holländare och finländare. Äta, lära känna dem och tagga resten av veckan. Woooosh, jag kommer vara så slut nästa helg!



At the moment


Just nu

Är jag i stall 2 för dagen. Bara ridit lite lugnt på Tsunami, och ska släppa Campari i ridhuset hade jag tänkt. (:


Just like that

Så kom den. Tröttheten efter att bara sovit 2-3 timmar inatt (snarare två), haft utsläpp på Präst och jobbat på Fjellare. Jag satte mig ner hemma nu, för första gången idag. Shiet! Skulle kunna gå och lägga mig redan nu. Men måste iväg och kvällsfodra. Blir dock en tidig kväll. Ska ju jobba på Fjellare nu, hela veckan lång. Men storhelgstilläggen jag fick idag och får imorgon sitter ju inte fel. Ska se om jag inte kan jobba över valborg med. Men det märks.

Annars då? Livet rullar på, påsken är snart över. Jag har ont i min nagel på långfingret tillhörande vänster hand, och höger arm/hand är lite mör efter en dragkamp med Tsunami. Men nej, jag gillar livet. Sjukt sugen på att grilla, sticka ut och gymma och över huvud taget ta tag i mitt liv.

Vad har ni ägnat helgen åt? :)


Lekte nybörjare igår, Stinis fick leda mig när jag svarade på sms. Allt för att inte repa, tappa eller skada nya mobilen! ;)

Fixas och donas

Kvällen spenderas i bilen som chaufför, och resten av tiden tillsammans med Såfi. Vi håller just nu på med våra "påskägg" som vi fann inspiration till. (Bild nedan) Självklart är jag aspepp på att dra ut ikv, kommer bli så sjukt grym kväll! Men i och med att Sofie åker på praktik hos Lina och Fredrik om en vecka, och kommer vara där i 5 v spenderar vi all tid vi kan åt att hitta på massa tokig skit ist! :)

Under dagen har jag ridit min skrutt på hack igen och hjälpt Stinis med Lesino inför imorgon. Mer om det skriver jag senare, och då får ni även bild på våra skapelser!

Bildkälla och recept


Med livet som insats

Idag hände det ngt otroligt. Tsunami hade en grym dag, rörelsemönstret var helt annorlunda, hon hade ett steg! Härlig häst idag. Verkligen!

Vad gjorde jag annorlunda? Jag red utan bett, med ett hackamore med andra ord. Sist jag testade det vågade jag inte riktigt, hon var lite bockig den gången. Idag satt jag bara upp utanför stallet och red bort till stora ridhuset. Väl där red jag med Nathalie (vars hack jag lånade) och Victoria. Mest awesome var att Såf var där och höll mig sällskap! :)

Men både Sofie och Nathalie var mäkta imponerade av min lilla häst, och jag med! Shit vilken bogfrihet hon hade. Tyvärr var hon väldigt djup i formen igen, men det var det värt. Vi kommer få jobba upp formen igen, men både rygg och steg kom utan bett i munnen. Vi får se hur det går imorgon. Kommer rida direkt efter mitt utsläpp. :)



Vägde min skrutt när jag ändå var nere vid skolan. 580 kg, det är 50 kg mer än för ca ett år sedan. Sjukt härligt! :) Vet att det inte är fett, utan muskler hon satt - och jag vill att hon går upp minst 30 kg till. Vore nice :)

Glad Påsk - eller?

Glad Påsk allihop! :)

Jag vet att många av mina vänner kommer ta även denna storhelg som en anledning att festa lite extra (höhö, ja - jag kanske hänger på), medan andra hyllar denna helg och tillbringar den nykter med familj och vänner.

Jag ska för första gången spendera den utan mina vänner (jo, Såf är iof här) men utan vänner och familj hemifrån. Känns sjukt konstigt. Inte någon påskstämning här inte. Jobba ska jag också göra, på både Präst och Fjellaregård.

Med andra ord har jag valt att hoppa över Påsk i år, inget firande utan bara jobb. Så ja - lite bitter är jag allt! ;) Men wtf, nu ska jag äta lite lunch och dra mig mot stallet i regnet.

Hoppas ni alla får en grym helg!


Glider

Nyss flängt in till stan och hämtat en något glad Weber. Nu kvarstår bara att hitta resten av folket jag skulle ansvara för igår..? De är boooorta!

Skrivit veckans prov i varje fall. Nu är det bara påsklunch kvar och individuellt val, innan jag måste ta mig in till stan igen. Ska iaf rida båda mina hästar på lektion idag, ut med Campari och hoppa igen med Tsunami. Ska bli härligt, för då är det klart efter skolan, och jag kan ägna tiden åt annat. Har lite plugg etc. men även utgång kanske? Härligt värre. Måste fixa cases till iphonen också, så jag kan börja använda den. Min baby kom igår! SJUKT GLAD CHEY!

Snart blire bebis igen!



Dagens garv - lätt


Hoppövningar

Tänkte ge er lite olika övningar vi jobbade på igår. Alla var riktigt bra, och hindren går att variera höjd på, så man kan anpassa banan/övningen efter hästen lite.

Bilden är inte riktigt korrekt.. ;)

Bana 1
Börja i vänster galopp. Rulla över hinder nr 1, och rid direkt in på en volt till vänster (innan hinder nr 2). På volten ska man rida framåt. När man avslutar volten och rakriktar ska man ta en halvhalt och rida över hinder 2. Direkt efter, lägg en volt åt höger, rid på samma sätt som förra volten, framåt - sen en halvhalt och rulla över hinder nummer 3.

Man kan allteftersom vända vänster efter hinder nummer 3 och rida över hinder 5.

Trevlig övning som man får koll på bogar och galopp med. Allteftersom tar man bort volterna och rider linjerna. Vi hade dem på 6 vanliga galoppsprång.

Bana 2

Starta i vänster galopp över hinder nummer 1. Rid runt hinder nummer 2 (men innanför nummer 3), håll vänster galopp och rid över hinder nummer 5. Valfri väg till hinder nummer 2. Jag valde här att rida innanför hinder nummer 1. Vänd höger, rid runt till hinder nummer 4. Linje fram till hinder nummer 3. Vänd tillbaka (vänster) och hoppa hinder 5.

Även detta en bra bana för att kunna variera galoppen och hålla koll på bogar och häst.

Gillar båda övningarna, och med låga hinder kan man jobba tills det sitter riktigt bra och hästen väntar med en aktiv galopp fram till hindren. :)

Hakuna Matata

Spenderade lunch och kunskapstorg, lite småbusigt sådär, i Halmstad. Myyysfaktor på topp tsm med Stinis och Mattis. Tryckte i mig typ hälften av en sallad (sjuuuuukt mkt mat) och strosade runt lite inne i stan. Bytte mina hörlurar som gick sönder under första lektionen. Var lite bitterfittig (enligt Matilda) så mental note 2 myself; Be nice!

Men, det kommer nog. Kanske. Någon gång i framtiden...

Måste färga håret igen! Toningen håller på att gå ur, och jag har blonda stråk i mitt hår. Ser sjukt skabbigt ut. Spec då min utväxt är lika mörk som toningen, men den färgade blonda färgen kommer fram. Måste fixas! Hittar dock ingen hårfärg jag vill ha. Blir kanske till att fixa det när jag åker hem nästa gång, om de på Karma kan hjälpa mig. Vill ju ha brunt hår, med guld/röd nyans. Typ som under den där photoshooten i januari. Då var färgen ganska grym om jag får säga dt själv.

Nu ska jag plugga sista 30 min av lektionen, och klockan 17 är det hoppträning - på utebanan. Yeeesch, jag kommer dö. Fick just ett sms utav Peppe att vi är ganska många till på köpet. Jag känner min häst. Hon kommer säkert passa på att flippa, bara för att liksom? Jaja, uppdaterar ikväll ngn gång. Ska försöka hinna med gymmet också. Niiiice!


Hakuna Matata

Spenderade lunch och kunskapstorg, lite småbusigt sådär, i Halmstad. Myyysfaktor på topp tsm med Stinis och Mattis. Tryckte i mig typ hälften av en sallad (sjuuuuukt mkt mat) och strosade runt lite inne i stan. Bytte mina hörlurar som gick sönder under första lektionen. Var lite bitterfittig (enligt Matilda) så mental note 2 myself; Be nice!

Men, det kommer nog. Kanske. Någon gång i framtiden...

Måste färga håret igen! Toningen håller på att gå ur, och jag har blonda stråk i mitt hår. Ser sjukt skabbigt ut. Spec då min utväxt är lika mörk som toningen, men den färgade blonda färgen kommer fram. Måste fixas! Hittar dock ingen hårfärg jag vill ha. Blir kanske till att fixa det när jag åker hem nästa gång, om de på Karma kan hjälpa mig. Vill ju ha brunt hår, med guld/röd nyans. Typ som under den där photoshooten i januari. Då var färgen ganska grym om jag får säga dt själv.

Nu ska jag plugga sista 30 min av lektionen, och klockan 17 är det hoppträning - på utebanan. Yeeesch, jag kommer dö. Fick just ett sms utav Peppe att vi är ganska många till på köpet. Jag känner min häst. Hon kommer säkert passa på att flippa, bara för att liksom? Jaja, uppdaterar ikväll ngn gång. Ska försöka hinna med gymmet också. Niiiice!


Överfullt huvud

Haha, får inte in mer i mitt huvud nu, verkligen inte! Känns lite smått hopplöst sådär. Trodde inte på alla som sa att det skulle bli tufft i trean. "Det löser sig!" Hehe, jag börjar ångra att jag inte tog tag i skolan de där tidigare tre åren just nu. Kommande tre veckorna har jag verkligen högar utav plugg.

Kan ju inte direkt säga att jag är taggad till topp, men jag tänker ändå jobba på ne period nu, så jag får allting överstökat. Känns inte riktigt värt att släppa allting nu, efter sisådär 12 år i skolan. You see what I mean? Men, så fort jag lämnat in allt - loooovely!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Någon som sitter i samma situation som mig?

Min skärm just nu

 

To do list:

PA
Rapport - 16/4

Engelska C

Module 2 - 3/4

Svenska B

Läslogg 16/5
Dikt
Novell
Nationella 19/4 - PM innan
Nationella 25/4

Engelska B

Nationella 4/5 & 9/5

Engelska C
Module 2 v. 13

Hästkunskap A
Foderinlämning v. 16
Fördjupningsarbete - v. 16

Historia A

Prov 1700-talet - när som...

Specialidrott

Träningsdagböcker ska lämnas in januari - mars

Delar av min -to do list- som jag har som post it just nu. Kuuul...


Panik

Uschuschuschusch, jag tror jag dör lite? Verkligen hemskt mycket plugg just nu, och har verkligen ångest. Jag vill hem i påsk! Nu i helgen har jag Prästgården, och på måndag går jag på och jobbar nere vid Fjellare igen. Tufft, och intensivt. Värst blev det när min syster ringde igår, och frågade när jag kommer hem i påsk, så hon kan komma samtidigt.

Jag insåg att jag inte kommer hem på ytterligare tre veckor, och inte träffar min syster på 9 veckor (studenten). Usch, usch! Hemlängtan för första gången på flera år. Känns ovant... ;)

Till på köpet är det ihngstvisning i helgen på Eklunda - tradition ju! Brukar alltid vara jättemysigt, och roliga hingstar att se på. Får helt enkelt bli nästa år.

Sir Oldenburg på förra årets hingstvisning. Han ska alltid showa lite extra! ;)


Right now

Skottar jag skit eller ngt liknande, så mig hör ni av under lunchen. Efter det blir det löshoppning utav lillskruttan för Harald och ridning av Tsunami. Men mer om det senare.

Ska kolla upp ridhusschemat när jag ändå är nere på Fjellare, ska nämnligen träna för Sjaunja med Tsunami igen! Så kul, vill verkligen visa vilka framsteg skrutthästen har gjort, så hoppas hon håller sig på mattan den dagen... Sjaunja har ju varit med oss senaste året, och det har hänt så grymt mycket med den hästen. Det trodde jag aldrig, även om jag hela tiden sa det.

Minstingen som bebis, lite har hon nog vuxit iaf.. hehe!


Härlig kväll

Avslutade kvällen med mat först (tyvärr) följt utav plugg och gym. Hade helst gymmat innan maten, men nu hade vi gjort upp en tid vi skulle iväg och äta, och sen så råkade jag ju sova bort lunchen, så fick rida under em ist. Men, wtf liksom, det fick gå ändå!

Ska hjälpa Sofie med ett arbete imorgon, och har lite egna arbeten jag jobbar på. Känner mig på väg in i en ny formtopp, sjukt härligt! Det är ju där man vill vara. Alltid på topp.

Avslutade som sagt allting med ett pass på gymmet, 45 minuter kanske? Körde 10 min climb som uppvärmning, den känns knappt längre - så skönt! Sedan mage, bröst och armar. Imorgon blire lite ben tror jag, hade helst velat ut och jogga, men har inga bra skor för det. Ska köpas in i veckan om jag kan/hinner/har råd.

Nu blire dock att sova, då jag har morgonfodringen på Fjellare, ettorna hade lyckats skada sig (en med hjärnskakning, den andra en bruten tå), så de kunde inte ta den. Tacksam är jag ändå, jag får ju extra timmar på mitt timschema för fodringarna! (;

Godnatt allihopa, tagga inför en ny vecka, och bara 9 veckor kvar till studenten!!


Högt på min priolista må jag lova!


Äntligen

Nu är jag äntligen hemma från stallet igen, blev en uteritt med Tsunami som avrundning utav dagen. Nu ska jag skynda mig in i duschen, sen blire kv fodring på Fjellare - pizza/kycklingrulle - plugg - gym - kv fodring Präst - sova!

Försöker fixa lite inlägg senare under dagen, hoppas ni har överseende, då jag verkligen har fullt upp... ;)

Varför kan det inte finnas så här goda pizzor här också? -.-


RSS 2.0