Finbesök!


Sunne Grand Prix

Tävling igår!

110 bed. A:0/A:0
Tsunami var riktigt, äckligt fin! Hon var reglerbar, och tänkte framåt. Inte mycket tjafs med huvudet, utan hon kunde fokusera på banan. För första gången kunde jag rida henne genom hela banan utan att vara helt slut efteråt! :) Det låter som om hon brukar vara helt hemsk, eh ja...
Grundomgånngen bestod utav 8 hinder, 9 språng, sista hindret var en kombination - oxer till räcke. Många tekniskt svåra linjer, speciellt hinder 4-6, som stod på en S-båge. Maxad oxer fram till ett räcke, skarp sväng till en till oxer. Hon tog dock den linjen jättefint! Istället fick vi ett kråkhopp på 7an, vilket hon får ta på sig lite själv...
Vidare till omhoppning kom vi, som bestod av 5 hinder, 6 språng (kombination räcke till räcke). Här la jag bara upp tempot en aning, och lät henne skära av lite i kurvorna. Dock ingen amazing omhoppningsridning, men jag är nöjd!
0 + 0 fel, FJÄRDEPLACERAD!

115 bed. A:0/A:0
Här fortsatte den känslan. Hon verkade matt på framridningen, men så fort jag red henne mot första hindret var känlsan från förra klassen tillbaka. Banan kändes jättelätt, bestod även här utav 8 resp 5 hinder, 9 resp 6 språng.
Vi nollade utan större problem grunden, hon var i någon bom emellanåt sådär men flöt på.
I omhoppningen blev hon tyvärr lite flack i utsprånget, och tog med sig en bom.
 0 + 4 fel, TIONDEPLACERNIG!



När min häst bestämmer sig för att hon vill, då märks det! haha, nej, men nu ska vi fortsätta med vårt nya koncept;
♦ Fodras med havre
♦ Dumpade huvan
♦ Nytt bett, kombinationsbett med dubbla tyglar
♦ Teknikskydd bak


Tack för det superfina fotot Amelia Nilsson! :) Sista hindret i omh 115


Kombinationsbett

Igår blev det debut för mig och Tsunami med det nya bettet, tvådelat applemouth kombinationsbett!

Jag valde just detta då det var korta skänklar till hacket, och en relativt bred nosgrimma. På detta har jag sedan ett fårskinnsludd, både på fram och baksida.

Dock var det jag köpte en strl för stor, men de tillverkas inte i mindre storlekar tyvärr. Det fick gå ändå! Haha. Som alltid lindades bettet in i latex, trots att det var applemouth-klätt. Jag valde även att använda mig utav dubbla tyglar, för att kunna variera henne och få den effekt jag själv vill!

Under gårdagens träning gick hon faktikskt riktigt bra på detta bettet, och jag ska känna lite på det i markarbetet idag. Imorgon testas det på Sunnetävlingarna!



Filmskapare

Idag har jag fått både sovmorgon (sov till 08.45!!) och chilltid under fm. Micke och mamma fodrade Tsunami och RM innan de åkte till Campari på seminstationen.Hon är inte heeelt klar, så semineringen är inte på gång riktigt ännu - tror det blir återkoll ikväll.

Jag fick sova tills dess att de kom hem, då gick jag upp och släppte ut hästarna, sen in för att äta frukost. Tillslut landade jag här, konstigt nog!

Just nu sitter jag och redigerar en film med lite hoppning, och lite dressyrarbete med Tsunami. Hon dyker upp på hastnet senare under dagen, för jag har äntligen kommit fram till ett beslut. Hon ska få flytta. Skulle hon göra en makalös förändring under sommaren kanske hon får stanna, men det får tiden utvisa!

Filmen kommer självklart ut här när jag är klar! :)

Under tiden bjuder jag på film på de två hingstar vi använder i år.

Carisma & Campari - Skovens Rafael
Step Lovely - Daquar CC




Criiii ♥

Jag har hållit mig borta från datorn de senaste dagarna, då underbara Cristina var här och hälsade på! Sjukt vad jag saknat den ungen, och underbart att vi håller kontakten så bra som vi gör, trots 40 mil mellan oss. Vi pratar i tfn flera ggr per vecka, och håller alltid koll på varandra.

Imorgon kommer det en update, lite via mobilen, och jag ska försöka smita in hit också. Nu blir det dock sängen efter dagens Miaträning... :)


Busy times

Just nu sitter jag och går igenom massa papper jag fått angående min tid på Flyinge. Precis i denna stund läser jag igenom all nödvändig kurslitteratur jag kommer att behöva, bockar av vad jag har och vad som måste införskaffas. I nuläget verkar det som om jag har ca 7/10 böcker, skönt!

Jag kommer utöver att rida läsa tre olika kurser, och dessa är följande;
◊ Unghästens Utbildning
◊ Hästens vård och skötsel
◊ Företagande med hästverksamhet

Jag har även fått visst material, klasslistor, regler, hyresvärdar med stallplats osv. Helt plötsligt måste jag visst ta tag i livet igen. Wohooo! Eh, ja..

Nu ska jag fortsätta med mitt liv, samt ringa på boende + box. Ojojoj, this is for real!


- Kallas för bildbrist...


Midsommarföl

Har spenderat hela dagen hos Marikas sto Pippi och väntat ut ett efterlängtat Darcoföl, därav den uteblivna uppdateringen. Jag skriver bara lite kort nu, då allt jag ätit  var en bit hönekaka kl 07.30 imorse - way to go Fanny!

I varje fall så kom det ut en liten hingst, med bakbenen först. Tur att man har en veterinär till ägare som kom väl till pass här! :) Tack vare snabbt ingripande och agerande så kom han ut hel och vid liv. Just nu flaskmatas han för att verkligen få i sig all råmjölk han behöver, men står även själv. Har dock lite svårt att nå upp för att dia då mamman är stoooor!

En härlig start på dagen, tyvärr har jag inte hunnit baka till dagen, vilket var min uppgift, så nu ska jag försöka hitta ngt supersnabbt och lätt att slänga i ugnen...

Glad Midsommar!


Bild lånad av Marika


Dressyrträning

Just nu är jag åter igen on my way. Idag ska jag och Tsunami träna dressyr för Jenny, som har tränat mig sedan jag var ca 7 år gammal. Hon kan alla mina ovanor, och jag brukar alltid få ut mycket utav hennes träningar.

Idag ska vi lossa Tsunamis högersida igen, det är den som för det mesta blir boven i dramat, vad det än gäller med Tsunami. Utan att få ett ordentligt tag på högersidan kan jag inte aktivera vänster bakben. Nere på skolan har jag fått hjälp till en viss del, utav många bra tränare. Men Jenny förstod direkt mitt problem när jag kom hem, och jag har jobbat konstant med vår "hemläxa" sedan dess.

Idag ska vi se om det har gett något resultat, och hur mycket träningsvärk hon har sedan igår. Hehe...

Ska även försöka boka in en träning för nästa vecka, då är det tävlingsdags igen! :) Sunne Grand Prix, 110 + 115 med Tsunamin. Beroende på känsla och reslutat ska hon efter detta anmälas till 120 debuten!

Dagens träning filmas den med, och några språng från gårdagens träning kom även de med på film. Ska försöka ordna lite klipp åt er att se? :)


Tuffa beslut

Gårdagens träning var som vanligt grym, jag älskar verkligen de där träningarna. Att få rida på en jättefin anläggning för en superbra tränare - vad mer kan man begära?

Dock fick det bli vissa beslut som fattades, och ni kommer så småningom märka av dem på bloggen. Själv är jag ganska nöjd med dem, även om jag vet två stycken i min familj som tycker jag är helt dum i huvudet i nuläget. Men skit i dem!

Träningen i sig då? Det var mycket linjer, som vanligt. Värmde upp över bommar, där det var 4 galoppsprång som gällde. De var ganska normala för andra hästar, men framåt för Tsunami, som har lite tufft att länga ut sprången.

Vi fortsatte till nästa övning, sockerbit -> 3 m bom -> 3m räcke -> 3m bom  Tungan rätt i mun var vbad som gällde för Tsunami, med en god rytm för att hålla linjen hela vägen. Har var hon faktiskt riktigt duktig! Vi la till lite andra hinder, alla fristående, innan vi gick över till nästa linje. Kombination, ca 7m räcke - räcke, 5 framåt galoppsprång fram till ett räcke. Gjordes sedan om till en oxer.

Avslutade med att vända på linjen, samt växla mellan kombinationen -> oxer och första övningen -> oxer. Härliga övningar och vissa av dem ska läggas ut ganska permanent i order från Mia i vår paddock.

Överlag är jag nöjd - jag kunde inte gjort någonting bättre, även om Tsunami kunde ha gjort det. Haha, men det är väl så det ska vara ibland antar jag?


Miaträning

Ååååh, nu är vi på väg med min stora grå ut till Equalityline för att träna för Mia! Jag har verkligen saknat detta, och det ska bli intressant att se vad hon har att säga om Tsunamis utveckling. Vi har lite olika saker att ta upp, så som tdebutering på högre höjd, hästbyte etc. 

Ska försöka få filmat, så kommer det ut film imorgon! Själv är jag inte hemma förän ganska sent ikväll, så vi får se om jag hinner in här först eller inte. 


Mamma var gullig och fotade lite igår, dock är de flesta felstegsbilder och jag har inget redigeringsprogram för de som blev bra... Suck!


Natalja

Precis släppt ut långöra på betet igen, efter att ha linats med träns och gjord för första gången! Detta avslutat med första badet och frisering.

En riktig liten stjärna den där :)


What to do?

Dagens planer:
♦ Rensa sista ogräset runt ridbanan + Förebygga med ogräsmedel
♦ Sladda ridbanan
♦ Kolla över och sortera hindermaterialet
♦ Packa upp hästutrustningen + städa sadelkammaren
♦ Jobba Natalja
♦ Träna med Tsunami för Mia
♦ Kolla boenden inför FLYINGE!
Tvätta mopeden

Jag vill försöka utnyttja solen nu när den äntligen är här, så blir mycket jobb ute på gården idag, sparar innejobben (som att måla bommar etc) tills vi får lite sämre väder. ;) Vad roar ni er med dagar som dessa?


Natalja och Tsunami på betet


Skrotan ♥


Kungen och Hanna

Jag var uppe och kollade på Hanna och Kungens regionala debut och de startade även sin första LA! Det var vid Fryksdalens RS och efter en helg full med regn var banan inte den roligaste. Men de bet ihop och gjorde en helt otrolig debut tillsammans, med 4 fel och en andraplats!

Grattis Hanna!!

Det är så kul att se att Kungen kommit till en så bra familj, de älskar honom - vem gör inte det liksom? Nu ska de börja hoppa på en nivå som passar dem lite bättre, och jag är övertygad om att det kommer gå jättebra. :)


You're the inspiration



Campari - till salu

Nu har jag faktiskt uppnått de mål jag och Campari haft tillsammans. Vi har fött upp henne, hon har haft en bra, trygg uppväxt med möjlighet att växa och gå i kuperade hagar.

Nu är hon inriden, och visad på terårstest. Vi är klara, och jag känner att jag kan skicka vidare henne med gott samvete, för jag har gjort ett bra jobb! :)

Det är dags att finna ett nytt hem till henne!

Skulle hon inte bli såld kommer hon få gå kvar hemma, jag kommer sätta igång henne och mamma får ta henne om jag skulle ta mig in på flyinge.

Hennes annons finner ni HÄR! - sprid den gärna! :)




RSS 2.0