Duktig

Hästen var duktig idag trots en dunderförkylning som drog ner energin och vissa poäng! Utläggnin kmr senare :)


Tävlingsplanering

Idag är det treårstest för lillan, och fredag+lördag tävlar jag och Tsunami 110+115 (ev 120) i Halmstad.

Började funedra lite smått på vilka tävlingar jag vill starta i sommar. Fick mig allt en mindre chock, nu när jag äntligen kan börja plocka upp min skrothäst finns det ju faktiskt lite tävlingar! :)

Följande har jag att välja mellan (samtliga är regionala tror jag, ev ngn lok/nationell klass);
Juni
1-3 Halmstad lilla rundan (110, 115 & 120)
1-3 Sörmon, Carlstad Riders Trophy, 110, 115 & 120
28 Sunne Grand Prix  110+120 eller 115+120

Juli
8 Hagfors Uddeholm 110+120 eller 115+120
21-22 Christinehamn, klasser inte utlagda
26-29 SRS Hammarö (hemmaklubben), klasser inte utlagda

Augusti
3-5 Equality Line ev. Speedderby 120
19 Fryksdalen, klasser inte utlagda
25-26 Hammarö RF, klasser inte utlagda

Första omhoppningen - ever! :) 1m harplinge, helt ok!


30 000 meter

Trettiotusen meter upp i stratosfären

Jag var påväg mot jorden, i hundranitti knyck

Om man ska krascha ska man, göra det riktigt snyggt
Ville va hög på livet, men gjorde självmål
Letade sextondelar, hitta bara en, två



Inte som planerat...

Ridturen idag gick inte riktigt som jag planerat..

Jag och Emelie skulle rida en lugn tur ut till klätterbackarna så de fick jobba på ordentligt utan galoppintervaller. Dock kom vi inte riiiktigt så långt, haha!

Vi hade passerat lilla dungen, och skulle rida ut på en raksträcka, mellan lite kohagar. Det gick bara kor i en hage, och Tsunami gick förbi dem så sent som i tisdags utan problem. Idag tog det tvärstopp. Efter lite bråk med båda hästarna började Max skritta på, och Tsunami taktade efter. Så heelt random, kastar hon sig åt sidan - och landar i motsatt staket. Häst****!

Självklart får hon panik, kastar sig, fastnar med bakbenen och går omkull ute på grusvägen (med mig under). Samtidigt får Max panik och passerar oss, med Tsunami tätt efter och snart förbi. Jag hoppade upp snabbt som satan och började jogga efter. Här hinner man inte känna efter inte! ;)

Framme vid vårt förra stall (Frisa) hade Tsunami och Max stannat, och Emelie suttit av. Det var bara att fånga hästen och gå och prata med Andreas, vars hage vi kraschat. Vi fick låna spolspiltan, så jag kunde kolla över Tsunami och tvätta ur det värsta gruset ur mina skrubbsår. Sen höll snälla Emma Olsson i Tussen när jag satt upp. Med trasiga tyglar var det bara att skritta hem, med sjuuukt ömmande armbåge..

Väl hemma kunde jag konstatera att Tsunami klarat sig undan utan skador. Lindade dock benen med BoT och tjocka paddar för säkerhets skull. Kan aldrig vara nog försiktig där inte! :p

Själv har jag skrubbsår på armbågen, och några bleka blåmärken (blir kanske lite större?) och öm kropp. Mitt knä har svullnat lite, vi kände ju för att testa om läkaren gjort ett bra jobb, och min käke gör svinigt ont! Annars inga problem med mig! Haha :) Lagom fin till balen om en vecka, superb!


Ångest

Håller på att packa. Delar utav mitt liv senaste tre åren. Det är heeelt sjukt? Tre år, bara sådär, nu är de snart sllut. ÅNGEST!

Jag packar iof bara saker jag inte kommer behöva nu under slutet, mamma och Micke kommer ju ner på tisdag, och då tar de med det hem. Då kommer även mina klänningar! Så bredvid mig står nu 4 fulla väskor och massa jackor i en hög. Tar en paus från allt för att skriva detta inlägg, och kanske förbereda några fler..?

Dagen är redan planerad. det är sola, packa, plugga, städa, tvätta och rida som står på schemat. Kanske blir det bio ikv och stan imorgon? Vore ju sjukt mysigt! :)

Nu ska jag fortsätta att ta tag i mitt liv, planera lite osv. För er som har sol - gå ut och passa på när den väl är här! ;)

What to say? Lovely!
BAL PÅ SÖNDAG! ^^


Missed this moment

 

Hittade ingen lämplig bild, men hsit the same. Tävling imorgon! :D Första gången på ca. 6 månader! Blir en mjukstart, 1m & 1,10, avd A. Debut där ju. Om två veckor blir det iväg till halmstad för att starta 115, ev. 120 fredag, och kanske en 110 på lördagen. Helgen efter blir det lilla rundan i Halmstad. (110, 115, 120) Mysmys!


Vååår


Terrängbilder

Har iaf några bilder som är visningsbara, och några som kommer upp i ett failinlägg jag tänkte göra ngn dag. Här har ni iaf lite bilder från terränigträningen förra måndagen. Tsunamis första på två år!

Gillar att jag ser massa tabbar jag gjort i den snabbredigeringen jag gjorde. Men jag orkar inte riktigt bry mig, så blunda för det är ni söta! :)


I made it!

Tisdagen den 29 maj ska jag på uttagningarna till Flyinge. Kul när jag skrev om det tidigare idag. Helt sinnes! Bara att hoppas att jag är en av de 20 som klarar mig tillräckligt bra.

Motivation i topp! Det har firats med en B&J, och ska iväg på en joggingrunda sedan. Haha, dubbelmoral eller vad?


Flyinge unghästutbildning

Att under 40 veckor hantera en stor mängd hästar i åldern 2,5 - 6, och på dem tillämpa flyingemetoden. Det är vad jag vill göra kommande år. Jag har ansökt till Flyinges utbildning, och kommer dagarna efter balen förhoppningsvis vara en av de 50 som får åka dit för antagningsprov.

Antagningsproven är ett ridprov och en intervju. På ridprovet får man rida två utbildade skolhästar i hoppning och två i dressyr. Just nu trimmar jag mig själv som satan, för att kunna prestera på topp! För utav de 50 som får vara med på uttagningsproven är det bara 20 som accepteras till utbildningen! Jag vill verkligen vara en utav dem!

I programmet ingår:
  • Unghästens utbildning (100 p)
  • Hästens vård och skötsel (20 p)
  • Företagande (20 p)
  • LIA I (35 p)
  • LIA II (25 p)
"Utbildningen är delvis skolförlagd och delvis förlagd hos praktikvärdar där du, på en professionell anläggning, får vara delaktig i hur unga hästar utbildas. Den skolförlagda utbildningen omfattar lektioner, föreläsningar, praktiska övningar samt mindre projekt. Kursen syftar även till att ge dig en grund för fortsatt utbildning, arbete eller eget företagande inom hästnäringen."


Bara jag?

Är jag helt ensam om att kunna stänga ute alla väckarklockor på morgonen - men som väcks av ett sms när som helst, hur som helst? Kan bara vara vibration, och med ens måste jag kolla smset. Det kan ju vara sådär sjuuukt viktigt liksom?

Därför brukar jag alltid se till att någon/några terrar mig med sms när jag måste upp. Fungerar utmärkt!


Sommarplaner

En vän till familjen frågade om jag kommer hem i sommar. Mamma svarade att det var tveksamt, för såvar fallet. Jag planerade att stanna i Skåne denna sommar. Mest för att Emma tjatade, men tror det skulle kunna vara lite mys. :)

Dock önskade hon att jag skulle komma hem och jobba hennes ponny i sommar. Vem kan motstå det..? Haha! Så jag ska antagligen rida till den, främst i dressyrarbetet. Sen vet jag inte om jag kanske ska hjälpa till att visa den för försäljning.

Så nu verkar det ju som om jag kanske kommer hem i sommar ändå. Ska prata lite mer med henne, och se om hon vet någon mer som behöver hjälp med tillridning/inridning/visning utav häst. Jag fick även avstå från ett erbjudande om en försäljningsponny i höstas, då jag skulle åkt till Kalifornien. Dock vet jag att denna inte är såld än Planen är att vi skulle kunna ta hem ca 3 ponnier i så fall som jag kan ha nere på ponnybetet och jobba med i sommar. Så om du själv vet någon som kan tänkas behöva hjälp, så maila! :)

[email protected]

Jag kommer ju förhoppningsvis påbörja en ettårig utbilning på Flyinge i slutet av augusti. Programmet kallas för unghästprogrammet. Sen vill jag hem och satsa seriöst på det här, kanske efter ett år som beridare i något stall. Man kan ju alltid hoppas!

Bess, ungponny jag hoppade in hösten/vintern 2010

Kungen, egentubildad ponny tom msv A / la p:1


Träningsschema

Denna veckan kommer inte mina små jobba överdrivet mkt, då jag åker hem på fredag. Men tänkte ladda upp veckans planering mest så att jag själv kan hålla koll på hur jag låter mina hästar jobba. Jag vill försöka anteckna det så noga som möjligt denna månad då jag ska dra igång med tävlingarna igen! *Glad chey*

Tsunami Girl
Mån
: Hoppning på utebanan. Relaterade avstånd, banträning med tävlingshinder.
Tis: Skrittur barbacka med Victoria, hackamore.
Ons: Med på dressyrlektion för Katarina. Tredelat bett med delad kula i mitten.
Tors: Uteritt
Fre: Lektion på Fjellare. Hopp el dressyr.
Lör & Sön: Om jag inte kan få någon att longera, vila

Campari
Mån: Vila, nyss ihopsläppt med ny häst. Mkt spring
Tis: Vila - gick ute till 21.00 med Gurkan, ny hagkompis.
Ons: Uppsuttet arbete - privatlektion
Tors: Uppsuttet arbete - lektion / ev vila
Fre: Uppsuttet arbete - lektion
Lör: Vila
Sön: Genrep 3-års


Lite bilder

Dessa bilder kanske ni redan sett, för dem la jag upp på fb imorse. Tänkte börja med dem, så får ni fler imorgon! :)

(Tror det tog 5 varv på denna volten innan hon slutade vara "rädd" för stödet ni ser lite av...)


Superstar

Många bilder kommer komma de närmaste dagarna!

 

Igår var det hoppning på schemat, tillsammans med Jeffi. På backen hade vi Weber. Tsunami var en aning jobbig sådär, hoppade runt som en tok, och "livrädd" för det blå bandet ni ser i bakgrunden på bilden. Men när man satte ett hinder framför näsan på henne var hon mycket mer ridbar.

 

Det är faktiskt ganska roligt det där. Hon kan varar ett helvete på backen, gå på bakbenen, hoppa runt och bara vara jobbig. Men så styr man mot ett hinder, vilken strl som helst, och hon fokuserar om. Knashäst!

 

Igår var hon iaf en stjärna på hinder, lite hastigt ibland, och lyssnade inte alltid.. (trimma dressyr resten av veckan typ - yesman!) Men höjdmässigt vet jag nu att hon är klar att stiga i klasserna, desto högre hinder, desto trevligare blir hon. Inte vill hon riva heller, och stanna - vad är det? Ska börja känna på lite nyalinjer nu, och träna kombinationer. Det blir det störst fokus på i vår/sommar. Mest för att jag vill känna igenom det ordentligt, då det var min och Kungens svackor.

 

Men en stjärna har jag! Det bästa är att jag har fler på väg också, och dem får ni massa bilder på i helgen! Natalja, Crescendo och Step Up.


RSS 2.0