Jag vore ingenting utan dig

Vad händer med Tsunami? Varför skriver jag inte så mkt längre?

Ja, jag är sjukt depp just nu. Jag har kämpat som en tok för att komma tillbaka upp på hästryggen. Men när jag väl är fit for fight, då är inte min häst det. Jag har redan fått ställa in två tävlingsplaner. Idag skulle vi startat en pay & jump - 1m, och nästa helg en lokal hoppning 1m & 1,10 m. Men så är hon halt. Hon har så grym mugg att hon varit halt till och från sen hon kom ner, för tre veckor sedan. Vissa dagar är hon bra, och sen så kommer det tillbaka.

Lyckan var total förra veckan, både jag och Tsunami mådde bra. Jag var så sjukt glad, jag var busig och hoppade lite. Eller ja, lite och lite. Lätt som en plätt klippte vi hinder upp till 130, och det kändes som att vi var på väg tillbaka! Hon slutade tjafsa när jag red själv, det var lätt att jobba dressyr/markarbete på utebanan. Inte alls mycket bock och bus. Men så kom helgen, och hon blev halt igen.

Jag tvättar, rengör, torkar och smörjer. Jag lindar benen med tjocka paddar, varvat med BoT över natten. Ändå är hon jättesvullen vänster fram och höger bak på morgonen. När jag tar in henne är det mycket bättre, men sen kommer det tillbaka. Så fort hon står still en stund rinner det till och hon blir tjock i benen.

Är det inte bättre efter helgen ringer jag ut en veterinär. Jag orkar inte mer, utan är redo att behandla - igen, om det behövs. Jag vill tillbaka, jag är så sjukt pepp på att ta oss upp på nya höjder och nivåer denna sommar. Vi avslutade ju på topp i höstas. Allting kändes så bra! Men, det är la bara att vänta ut.

(vänster bak)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Fanny!

Tråkigt med Tsunami. Är det lymfangit, ser ut så! Angående muggen fick jag lära mig i unga dar att det var bättre att borsta bort smutset när benen var torra, inte att hålla på att tvätta och väta ner benen. Och sen på torra ben smörja med ALOE Vera salva på skorporna. Lymfangiten tvättade jag med grönsåpa och vatten,uppifrån och ner mot hoven.Inte skrubba, utan uppifrån och ner bara. Detta känner du säkert till, men man vet ju aldrig. Och sen om det hjälper är en annan sak, lycka till.

Kram Carina Woxmark

2012-03-08 @ 20:19:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0