Vattengravsträning

Igår stod vattengravsträning på schemat med min Tsunami. Men innan vi tog oss till vattengraven red vi fram nere vid sjöbanan. Sjöbanan är vår vanliga träningsbana, gjord i fibersand, ett underbart underlag.

Där nere värmde vi upp med lösgörande arbete, och hoppade lite linjer. Många räcken, som är Tsunamis svaghet. Vi fick även igenom halvhalterna med henne. Hon har en tendens att bli lite lång och stänga mig ute, men det gick fort att lösa. Jag ser det som bättre att sätta henne på rumpan en gång i en anridning, än att behöva smårycka hela vägen. Det hjälpte, och sedan kunde jag ta jämna förhållningar och hålla kontakten hela vägen fram. Awesome!

Hon fick hoppa en trekombination för första gången, räcke - två galoppsprång - oxer - ett galoppsprång - oxer. Som tur var, ingen tvekan hos henne. Tvärtom, hon kändes bättre i trekombinationen än hon gör i vanliga kombinatiner. Känns bra inför kommande klasser, och större sådana!

Senare gick vi vidare till grusbanan och derbybanan. Vi hoppade i pulvermangraven som uppvärmning, innan vi tog vattengraven. Den är lite drygt 2,50 lång, nästan 3m. Med andra ord som ett galoppsprång. Det känns stort när man står bredvid, men med en kraftfull galopp, och en avsprångspunkt nära hindret för att optimera språngkurvan. Över vattengraven har man under träning en bom över graven för att de ska lära sig att inte trampa i vattnet.

Tsunami stoppade en gång, vinglade inför hindret och tappade galoppen. När jag vände upp igen så hoppade hon, tveksamt, men lydigt. Duktiga, underbara häst! Vi hoppade hindret ett flertal gånger till, och tillslut slutade hon att hoppa med tveksamhet, och tog tag i hindret istället!

Vi avslutade med att hoppa en bana med derbyhindren, en stor bank (gräskulle) med en grind på, studs över en grusväg, liten bank med uthopp, mur, vattengrav och pulvermangrav. Faktum är att de minsta hindren är de lättaste att riva. Någonting att tänka på! :)

Film kommer förhoppningsvis senare ikväll, med både tabben på vattengraven och hur hon senare löste det. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0