Nyttig blåbärspaj
Igår blev det bakning på schemat för mig och bror, dock med nyttig paj. Pajen består av nästan inget socker eller fett alls. Den var god, även om jag inte kan säga att den såg överdrivet god ut när vi tog ut den ur ugnen. Det bästa är nog att man känner sig nyttig när man äter den!
Receptet då för alla er som vill testa denna nyttiga paj;
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
1,5 dl fiberhavregryn
2 tsk vaniljsocker
3 tsm kardemumma (vi stötte vår själv, men färdigmald funkar fint det med!)
2 msk kanel
3 msk sukros
75 g rumstempererat smör
1 ägg
lite smör till formen
3 - 4 dl blåbär
potatismjöl efter smak
Sätt på ugnen 225°
Börja med att mixa nötter, mandlar och gryn till ett jämnt mjöl. Häll över i en bunke, blanda alla torra ingredienser samt smöret.
Vispa ägget i en skål för sig. Blanda i den i smeten sist, och blanda till en jämn röra.
Smöra en ugnssäker form, häll sedan i blåbären. Strö över lite potatismjöl. Var försiktig - för mycket mjöl resulterar i ett geléaktigt resultat.
Häll över röran, och in i ugnen när du fått den jämnt utdelad över bären.
Den ska vara i ugnen 15 - 20 minuter.
Serveras med kesella vanilj, eller en klick vaniljglass (gammeldags vanilj isf!). Enligt oss var dock kesellan det godare alternativet!
Kommentarer
Postat av: Anonym
åhhh, den får vi prova ngn gång :D jätte gott med blåbärspaj ju ^^
Trackback